Newsbit

Digital Smartphone Wallet BTC

2 wachtwoordpogingen over voordat een programmeur €220 miljoen aan Bitcoin verliest

Digital Smartphone Wallet BTC

Een programmeur in San Fransisco is naar verluidt zijn wachtwoord vergeten om de harde schrijf die de privésleutels van zijn Bitcoin-wallet bevatten te ontgrendelen. Naar verluidt heeft hij inmiddels 8 van de 10 wachtwoordpogingen opgebruikt, waardoor hij nog maar 2 wachtwoordpogingen over heeft. Naar eigen zeggen bevat zijn Bitcoin (BTC)-wallet 7.002 Bitcoins, wat op het moment van het artikel uitkomt op een waarde van ongeveer €220 miljoen.


Inhoud mogelijk voor altijd versleutelt

Stefan Thomas, de programmeur in kwestie, heeft zijn wachtwoord naar verluidt op een stuk papier geschreven toen hij het wachtwoord op zijn harde schrijf gezet heeft. Dit zou echter jaren geleden geweest zijn, waardoor zijn stukje papier inmiddels verloren is gegaan. In dit geval heeft Stefan Thomas in totaal 10 pogingen gekregen om zijn wachtwoord goed te raden, waar hij naar verluidt al 8 van heeft gebruikt.

Mocht hij zijn wachtwoord niet in deze 10 pogingen goed raden, dan zal de inhoud van de schrijf voor altijd versleutelt zijn. Het is hierbij nog maar de vraag of hij dan ook nog maar ooit bij zijn Bitcoin-privésleutels kan. De Bitcoins had Stefan Thomas naar verluidt gekregen in ruil voor het maken en bewerken van een video die toelichting geeft over de digitale valuta.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Steeds meer verzoeken voor herstellen gegevens

Stefan Thomas is ook zeker niet de enigste wanneer het komt op het verliezen van toegang tot crypto-wallets. Uit data afkomstig van Chainalysis blijkt namelijk dat maar liefst bijna 20% van alle circulerende Bitcoin voorgoed verloren gegaan zijn in wat ze noemen ‘gestrande’ wallets. Dit zijn wallets waar de eigenaar niet meer bij kan, om wat voor reden dan ook.

Hiernaast blijkt het dat steeds meer personen hun wachtwoorden vergeten zijn. Wallet Recovery Services, een bedrijf dat verloren digitale sleutels probeert te herstellen, zou inmiddels al 70 verzoeken per dag krijgen van klanten die hulp willen bij het herstellen van hun privésleutels. Dit zou een enorme sprong zijn geweest, want voor de huidige bullmarkt lag dit aantal ongeveer 3 keer zo laag.

Dit is hiermee direct het risico van de cryptocurrency-technologie. Deze technologie brengt namelijk de verantwoordelijkheid om financiën in eigen hand te nemen naar de gebruikers ervan. Het bewaren en beheren van privésleutels valt hier ook onder.

Hier moeten crypto-gebruikers dan ook voor gewaarschuwd zijn. Alhoewel het gebruik van cryptocurrencies veel mogelijkheden kan bieden, neemt het ook dergelijke risico’s met zich mee. Het zijn van je eigen bank betekent ook dat de administratieve taken ervan met beleid uitgevoerd moeten worden.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top