Nieuws, Persbericht, Trending

Diversiteit onder crypto-houders vergroot: 20% is vrouw

Wenen, 31 juli 2019 – Bitpanda heeft samen met GlobalWebIndex een zeer diepgaande enquête te produceren over Europese cryptocurrency-houders uit 17 Europese landen. Het doel van het rapport was om een beeld te schetsen van Europese cryptocurrency investeerders en inzicht te geven in de gedragingen die crypto investeerders onderscheiden van de gemiddelde belegger.

De belangrijkste bevindingen van het onderzoeksrapport zijn:

⦁ Cryptocurrency investeerders zijn meestal jonge, hoog opgeleide mannen met een hoog inkomen die in Europese financiële centra werken op het gebied van IT, engineering of financiën.

⦁ Dit stereotype veranderd langzaam wat er is een toenemende diversiteit waar te nemen. 1 op de 5 houders van cryptocurrency zijn vrouwen en 40% is ouder dan 35 jaar.

⦁ Europese cryptocurrency-houders hebben technische kennis, een hoger besteedbaar inkomen en neigen ernaar om risico’s te nemen.

⦁ Crypto investeerders streven naar vernieuwing.


Het rapport maakt crypto investeerders minder misterieus

“We wilden de mensen die gezamelijk de cryptocurrency industrie vormen minder mysterieus maken. Ik hoop dat dit rapport iedereen zal helpen beter te begrijpen wie deze mensen zijn, wat hun houding is, evenals hun levensstijl, financiën en investeringsgedrag. ”, Zegt Eric Demuth, CEO van Bitpanda.

Het rapport bevestigt dat cryptocurrency investeerders eerder risico nemers zijn, de nieuwste technologische producten waarderen en proberen hun privacy te beschermen. Maar hoewel de meeste investeerders mannen zijn, is één op de vijf cryptocurrency-eigenaren vrouwelijk, dit staat haaks op de bevindingen van andere onderzoeken die laten zien dat meer dan 90% van de investeerders mannen zijn.

Jason Mander, Chief Research Officer bij GlobalWebIndex, zegt: “Als het gaat om gedrag, is er heel weinig verschil tussen mannen en vrouwen. De kleine verschillen bleken wanneer we cryptocurrency-houders vergelijken met het grote publiek ”.


Over Bitpanda

Bitpanda is een fintech bedrijf gevestigd in Wenen, Oostenrijk. Het is opgericht in 2014 door Eric Demuth, Paul Klanschek en Christian Trummer. Het bedrijf is een groot voorstander van de innovatieve kracht van cryptocurrencies, gedigitaliseerde activa en blockchain-technologie. Bitpanda’s missie is om de barrières voor persoonlijke financiën te doorbreken en traditionele financiële producten naar de 21e eeuw te brengen.

Tegenwoordig heeft Bitpanda ongeveer 1 miljoen gebruikers en meer dan 120 teamleden. Met een PSD2-betalingsserviceproviderlicentie, state-of-the-art beveiliging en gestroomlijnde gebruikerservaring is Bitpanda uitgegroeid tot een populair handelsplatform voor zowel nieuwelingen als experts. Gebruikers kunnen momenteel Bitcoin, Ethereum, goud en meer dan 20 andere digitale activa verhandelen.