Blockchain

2021 het jaar voor migratie blockchain-beloningen Reddit

Reddit, het sociale blogplatform, heeft bevestigd dat zijn op de blockchain-gebaseerde beloningen later dit jaar zullen worden gemigreerd naar de blockchain van Ethereum (ETH). De verwachting is dat dit begin 2021 afgerond is. Gisteren werd duidelijk dat Reddit bezig was met dergelijke beloningen.


Gebruik testnet tot najaar 2020

Op dit moment wordt het systeem dat deze beloningen gaat uitgeven uitgebreid getest op een testnet. Dit zal echter nog in testfase blijven tot het najaar van 2020, met mogelijkheid tot verlenging als dat nodig blijkt te zijn.

De punten zullen ERC-20-tokens bevatten. Deze tokens zullen echter pas gekoppeld worden na de testfase, wanneer alles naar het mainnet van Ethereum wordt gemigreerd. Ook zal het puntensaldi dat wordt gebruikt op het platform worden overgedragen van de servers van Reddit naar de Ethereum-blockchain.


Moon-tokens

De ERC-20-token die gekoppeld zal worden aan dit beloningssysteem heeft de naam ‘Moon’ gekregen. Het aantal tokens van gebruikers zal worden getoond naast de gebruikersnamen.

Er zullen maandelijks een vast aantal communitypunten worden verdeeld, dat wordt onderverdeeld op basis van activiteit van de individuele gebruikers binnen een subreddit. Hoe meer een gebruiker post of reageert, en hiermee actief is, hoe meer punten hij of zij zal verdienen.

Volgens een blogpost van het bedrijf kunnen de Moon-tokens vrij worden verhandeld door gebruikers. Ook zal het kunnen worden ingezet voor een aantal tools binnen de r/Cryptocurrency-community. Moon-tokens kunnen namelijk ook worden om reputatie weer te geven, voor badgets en voor GIF’s.


Aantal Moon-tokens

In totaal zal er een limiet worden gezet op het aantal Moon-tokens. Dit limiet zal zijn op de 250 miljoen tokens.

Gebruikers krijgen ook een initiële distributie van deze tokens, die wordt gebaseerd op het huidige ‘karma’-systeem. In totaal zullen 50 van de 250 miljoen tokens worden ingezet voor deze initiële distributie.