Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

2023 het jaar dat cryptohandel belast wordt in Zuid-Korea

De regering van Zuid-Korea heeft een nieuw amendement vrijgegeven die een nieuwe belasting tot het leven roept. Zo zouden ze namelijk van plan zijn om in 2023 de winsten uit de cryptohandel te gaan belasten. Naar verluidt wordt hier een tarief van 20% aan gehangen.


Heffen van belasting pas vanaf 2023

Verwacht wordt dat het amendement aangenomen zal worden, eventueel na kleine aanpassingen. De regering zou echter pas van plan zijn om vanaf 2023 belasting te gaan heffen op cryptocurrencies, waardoor de Zuid-Koreaanse gebruikers niet direct belast gaan worden. Ook geeft dit de regering de tijd om het wetsvoorstel te finetunen.

Momenteel zullen crypto-houders uit Zuid-Korea belast worden wanneer zij meer dan 2.5 miljoen won (€1.900) verdient hebben met hun cryptowinsten. Hiermee ligt de drempel wanneer belast wordt veel lager dan bijvoorbeeld aandelen, wanneer alleen winsten van 50 miljoen won (€38.000) belast worden.

Naar verluidt zullen alle cryptocurrencies die voor 2023 al eigendom zijn van Zuid-Koreaanse investeerders in rekening worden gebracht met de marktprijs onmiddellijk voor 2023. Hiermee zouden investeerders potentieel belasting moeten betalen over een hogere prijs dan waar zij hun cryptocurrencies daadwerkelijk voor aangeschaft hebben. Het is op dit moment nog niet bekend of dit onderdeel nog gewijzigd zal gaan worden.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Problemen rondom crypto belastingregime

Oorspronkelijk lag er een plan klaar om in 2020 een belastingregime omtrent cryptocurrencies in te voeren. Vanwege lobbywerk van onder andere lokale voorstanders van cryptocurrencies is dit belastingregime eerder al uitgesteld tot 2022. Met de uitstel naar 2023, lijkt de overheid nu een definitieve datum geprikt te hebben waarop het plan nu echt klaar moet zijn. Tevens kunnen zij door de uitstel naar 2023 eventuele extra vertragingen nog opvangen.

Verwacht wordt dat na de ingang van de officiële cryptobelastingen in het land, de crypto-acceptatie hiervan kan profiteren. Hiermee wordt de crypto-markt in het land namelijk officieel gereguleerd, wat mogelijk extra investeerders aantrekt. Toch lijken ze al enkele voorwaarden te hebben voor crypto exchanges die actief zijn in het land, zij mogen namelijk geen op privacy gerichte munten meer verhandelen. Deze munten bieden namelijk de mogelijkheid om hun gegevens bij transacties te verbergen, waardoor het onmogelijk is voor de belastingdienst om na te gaan of die transactie belast moet worden. Tevens verhogen de privacymunten om dezelfde privacyredenen de kans voor fraude, die door een schrapping voorkomen worden.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten