Bitcoin ATM / Geldautomaat
Bitcoin

2024 begint met daling van 11% in Bitcoin ATMs

Voor een periode van ongeveer 10 jaar steeg het wereldwijde aantal Bitcoin ATMs geleidelijk, maar richting het einde van 2022 veranderde er iets in die trend. Het aantal Bitcoin ATMs is met grofweg 11 procent gedaald sinds de start van 2023, waarmee een trend van 10 jaar is gebroken.

Volgens Coin ATM Radar ligt het totaal aan de start van 2024 op 33.628 stuks, terwijl dat er aan het begin van 2023 nog 37.827 waren.

Aandeel Amerika daalt hard

De grootste daling in het aantal Bitcoin ATMs vond plaats in de Verenigde Staten. Daar daalde het aantal met 15,4 procent van 32.672 stuks naar 27.631 apparaten.

Ondanks dat blijft Amerika de grootste speler op het gebied van Bitcoin ATMs met 82 procent van de markt.

Op basis van de data van Coin ATM Radar lijkt BitAccess een belangrijke reden voor de gigantische val in de Verenigde Staten. De machines van deze speler daalde namelijk van 9.160 naar 6.774 stuks.

General Bytes en Genesis Coins wisten hun totalen in 2023 nog uit te breiden.

Bitcoin ATM fabrikant naar de beurs

Ondertussen is er met Bitcoin Depot één grote speler naar de beurs gegaan in de ATM-wereld. Zij kregen op 3 juli 2023 hun beursnotering en zijn ondertussen uitgebreid naar hun 28e Amerikaanse staat.

Ook heeft het een omzet van 179,5 miljoen dollar binnengehaald in het derde kwartaal van 2023, wat een stijging van 3 procent markeert ten opzichte van 2022.

In totaal zijn er 498 fabrikanten, verdeeld over 71 landen; zo blijkt uit de data van Coin ATM Radar.

Bitcoin blijft de best ondersteunde munt door deze apparaten, gevolgd door Litecoin en Ethereum. Iets verder daarna vinden we Dogecoin, Bitcoin Cash, Tether en wat andere kleinere munten.

Pak nu je 10 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Nog maar even: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Correctie naar $60.000: Waarom experts geloven in een sterk Bitcoin-herstel
PayPal CEO ziet grote toekomst voor crypto-betalingen
Bitcoin ETF van BlackRock vestigt zich als een van de meest succesvolle fondsen ooit
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales
Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform