NFT Nieuws

NFT Nieuws

22-jarige Indonesische jongen verdient 1 miljoen dollar door NFT selfies te verkopen op OpenSea

Ghozali bracht de afgelopen vijf jaar door met het nemen van selfies achter zijn computer. Iedere dag maakte hij een nieuwe selfie. Later werden de selfies omgezet in NFT’s en in december 2021 werden ze geüpload naar OpenSea.


Miljonair worden met maken selfies

Een Indonesische student is naar verluidt miljonair geworden door nonfungible token (NFT) versies van zijn selfies te verkopen. Dit deed hij op de OpenSea NFT-marktplaats.

Sultan Gustaf Al Ghozali, een 22-jarige student computerwetenschappen uit Semarang, Indonesië, heeft bijna 1.000 selfiebeelden geconverteerd en verkocht als NFT’s. Volgens Ghozali nam hij de afgelopen vijf jaar lang foto’s van zichzelf als een manier om terug te blikken op zijn afstudeerreis.

Ghozali nam selfies zittend of staand voor zijn computer. Later werden deze omgezet in NFT’s om vervolgens in december 2021 te uploaden naar OpenSea. De kunstenaar stelde de prijs voor elke NFT-selfie vast op 3 dollar, zonder te verwachten dat serieuze kopers belangstelling zouden tonen. Over het te gelde maken van zijn uitdrukkingsloze beelden, zei Ghozali:

“Je kunt van alles doen, zoals flippen of wat dan ook, maar maak alsjeblieft geen misbruik van mijn foto’s. Mijn ouders zullen anders erg teleurgesteld in me zijn. Ik geloof in jullie, dus zorg alsjeblieft goed voor mijn foto’s.”

Tegen zijn verwachtingen in, ontplofte Ghozali’s NFT aanbod toen prominente leden van Crypto Twitter steun betuigden door het aanbod te kopen en op de markt te brengen.


Wil jij crypto verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Wat is er zo bijzonder aan deze NFT?

Met de stijgende populariteit, verkocht een van Ghozali’s NFT voor 0,247 Ether op 14 jan. ter waarde van $ 806 op het moment van aankoop, volgens AFP. De jonge ondernemer voegt ook een vleugje personalisatie toe door wat achtergrondinformatie mee te geven met de selfies. Dit draagt bij aan de zeldzaamheid van de NFT.

Op het hoogtepunt verkochten Ghozali’s selfie NFT’s voor 0,9 Ether, ruwweg $3.000 waard, volgens een Lifestyle Asia rapport. Ghozali’s collectie bereikte vervolgens een totaal handelsvolume van 317 Ether, gelijk aan meer dan $ 1 miljoen. De jonge kunstenaar deed ook zijn eerste belastingbetaling op basis van deze inkomsten via OpenSea.

Ondanks de recente trage prestaties van de algemene cryptomarkt, blijft de NFT-marktplaats en de blockchain gaming-industrie hoge transactievolumes registreren.

Zoals Cointelegraph meldde, blijkt uit gegevens van DappRadar dat het aantal UAW dat is aangesloten op Ethereum NFT DApps met 43% is gegroeid sinds het derde kwartaal in 2021. Daarnaast ging het geld gegenereerd door NFT handel van $10,7 miljard in het derde kwartaal van 2021 naar $11,9 miljard in de eerste tien dagen van 2022.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten