Crypto prijs stijgt
Altcoin

3 cryptomunten blinken uit te midden van marktcorrectie

De cryptomarkt ondervindt vandaag opnieuw zware druk, voornamelijk door de aanhoudende uitstroom van Bitcoin ETF’s die de markt blijft belasten. Desondanks zijn er drie altcoins die zich onderscheiden met hun opvallende veerkracht, en aanzienlijke waardestijgingen laten zien.

1. Fantom (FTM)

Fantom (FTM) is een geavanceerd blockchainplatform dat zich richt op het bieden van hoge transactiesnelheden en schaalbaarheid, terwijl het tegelijkertijd lage transactiekosten behoudt.

Het maakt gebruik van een unieke consensusmechanisme genaamd Lachesis, dat het mogelijk maakt om bijna onmiddellijke transacties te verwerken. Dit maakt Fantom bijzonder geschikt voor DeFi-toepassingen en gedecentraliseerde applicaties (dApps), waarbij snelheid en efficiëntie cruciaal zijn.

Fantom streeft ernaar een ruggengraat te worden voor een breed scala aan financiële en andere blockchain-gebaseerde projecten door een veilige, snelle en goedkope infrastructuur te bieden.

De FTM-token heeft recentelijk uitzonderlijke prestaties laten zien, waarbij het in de laatste 24 uur met 12% is gestegen. Deze groei is onderdeel van een bredere opwaartse trend, waarin de digitale valuta over de afgelopen week een indrukwekkende stijging van meer dan 54% heeft gerealiseerd. Dit succes heeft ertoe geleid dat het project nu zijn hoogste waarde in twee jaar tijd bereikt.

2. Internet Computer (ICP)

Internet Computer (ICP) valt momenteel op als de op een na best presterende altcoin, ontwikkeld door de DFINITY Foundation. Dit blockchainnetwerk ambieert de creatie van een nieuw, volledig gedecentraliseerd openbaar internet. Door gebruik te maken van blockchain technologie, biedt ICP verbeteringen op het gebied van snelheid, beveiliging, schaalbaarheid en directe toegankelijkheid, met als doel een robuust platform te vormen dat de manier waarop we het internet gebruiken, fundamenteel verandert.

In de afgelopen 24 uur heeft ICP een stijging van 7,7% genoteerd, maar desondanks bevindt het project zich nog steeds opmerkelijk genoeg meer dan 98% onder zijn all-time high (ATH), die het drie jaar geleden vestigde. Het is belangrijk om op te merken dat de circulerende voorraad sindsdien echter aanzienlijk is vergroot. Gezien vanuit het perspectief van marktkapitalisatie, handelt de token momenteel ongeveer 60% onder zijn hoogste waarde ooit.

3. Aptos (APT)

Aptos (APT) is een Layer-1 (L1) blockchainproject, ontwikkeld door een team van voormalige medewerkers van Meta (voorheen bekend als Facebook), dat streeft naar het bieden van een netwerk dat zowel schaalbaar, veilig als betrouwbaar is.

Na meer dan drie jaar in ontwikkeling te zijn geweest, heeft Aptos aanzienlijke belangstelling gewekt binnen de crypto-gemeenschap. Deze belangstelling heeft ertoe geleid dat het project inmiddels is uitgegroeid tot de 22e grootste altcoin.

Sinds oktober heeft het project een opmerkelijke rally doorgemaakt, waarbij de waarde van de digitale munt met meer dan 200% is gestegen. Recentelijk heeft APT zich als de derde best presterende altcoin onderscheiden, met een toename van 5,8% in het afgelopen uur. Dit onderstreept niet alleen de sterke prestatie op korte termijn, maar ook de aanzienlijke groei op de langere termijn sinds oktober.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Aptos of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Nog 9 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Hongkong: Worldcoin-project overtreedt privacywetten
80% van alle nieuwe crypto’s op Binance staan in het rood!
Rekt Capital verwacht snel nieuwe ‘hype-cyclus’ voor altcoins
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP