crypto stijgt
Altcoin

3 cryptomunten boeken gigantische winsten

De cryptomarkt zag onlangs een lichte daling nadat de inflatiecijfers in Amerika tegenvielen. Toch weerhield dit sommige altcoins er niet van om sterke prestaties neer te zetten. Afgelopen week sprongen drie projecten eruit die enorme stijgingen lieten zien.

In dit artikel bespreken we welke cryptomunten de grootste winsten hebben behaald en wat voor soort projecten erachter zitten.

1. Pepe (PEPE)

De best presterende cryptomunt van deze week is PEPE. In tegenstelling tot de vele hond-gerelateerde memecoins, haalt PEPE zijn inspiratie uit het populaire internetmeme Pepe the Frog. Deze ERC-20-token werd in april 2023 gelanceerd op de Ethereum-blockchain. Ondanks de ludieke insteek van het project, compleet met de slogan “make memecoins great again”, verwierf PEPE al snel aanzienlijke populariteit.

Op het moment van schrijven heeft de token zelfs zijn all-time high (ATH) van $0,0000115 geëvenaard. Dit is een opvallende prestatie, aangezien veel altcoins nog ver onder hun vorige pieken staan. In de afgelopen week steeg de waarde van PEPE met bijna 45%. Dankzij deze stijging is het nu de derde grootste memecoin en neemt het de 27ste plaats in qua marktkapitalisatie.

2. Floki (FLOKI)

De op één na best presterende cryptomunt is Floki (FLOKI). Drie jaar geleden gelanceerd, is Floki geïnspireerd door het Shiba Inu hondenras en heeft het als doel de populaire Dogecoin (DOGE) te overtreffen. Met een maximale voorraad van 10 biljoen tokens onderscheidt Floki zich door een beperkt aanbod. De token is vernoemd naar Elon Musk’s hond, genaamd Floki.

In de afgelopen zeven dagen steeg de waarde van Floki aanzienlijk harder dan de rest van de markt, met een toename van meer dan 24%. Hierdoor is het de op één na best presterende cryptomunt van dit moment. De prestaties brengen de digitale munt dicht bij zijn vorige all-time high (ATH) van $0,00033, bereikt in november 2021.

3. Toncoin (TON)

De op drie na best presterende cryptomunt is TonCoin (TON). TonCoin is een van de projecten die de afgelopen tijd veel in het nieuws is geweest. Het project werd oorspronkelijk in 2018 ontwikkeld door het team achter de berichtenapp Telegram. Door een juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) werd het project echter vrijgegeven en wordt het nu beheerd door de TON Foundation.

2024 is tot nu toe erg succesvol geweest voor TonCoin. Sinds februari is de waarde van de digitale munt maar liefst met 250% gestegen. Hierdoor vestigde TonCoin vorige maand een nieuwe all-time high (ATH) van $7,63 en staat het momenteel op de negende plek qua marktkapitalisatie. In de afgelopen week steeg de munt met 22%.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht PEPE of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

80% van alle nieuwe crypto’s op Binance staan in het rood!
Rekt Capital verwacht snel nieuwe ‘hype-cyclus’ voor altcoins
Markus Thielen: Altcoins zijn ‘groot risico’ ten opzichte van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten