Cryptocurrency

Cryptocurrency

31% van de Britten is nieuwsgierig naar cryptovaluta, maar heeft onvoldoende informatie

Uit een recente Britse enquête over de houding ten opzichte van cryptocurrency blijkt dat bijna één derde van de respondenten nieuwsgierig is naar investering in digitale activa.


Crypto wint legitimiteit

Crypto-handelsplatform Ziglu liet het onderzoek uitvoeren via OnePoll, een marktonderzoeksbureau dat 2.000 Britten ondervroeg. Van de 31% die interesse toonden, is 62% zich terughoudend omdat ze de markt niet begrijpen. 43% zegt geen veilige manier te kennen om crypto te kopen.

Dit gebrek aan kwaliteitsinformatie houdt echter niet alle potentiële investeerders tegen. Van de 14% van de ondervraagden die al cryptocurrency hadden gekocht, beweerde 13% helemaal geen beleggingservaring te hebben. Verder beschouwde 23% zichzelf als nieuweling op het gebied van beleggen.

Digitale activa bleken het populairst in Londen, waar 30% van de respondenten in het verleden al eens crypto had gekocht. Dit cijfer daalde tot slechts 9% in Wales, het deel van de VK waar het minste enthousiasme voor crypto is. Al met al wint cryptocurrency zeker aan legitimiteit binnen het Britse publiek. 


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


£100 in onroerend goed is geldverspilling

De onderzoekers vroegen hiernaast hoe zij £100 ($137) zouden investeren en meer Britten voor cryptocurrency in hun top drie (30%) dan voor onroerend goed (19%). Toch is misschien nog wel de grotere verrassing dat 19% vond £100 in onroerend goed investeren een potentiële geldverspiller was. 31% van de respondenten plaatste goud in de top drie en versloeg crypto op een haar na. Ziglu CEO Mark Hipperson zei:”

Onze enquête benadrukt het belang van financiële inclusie en daarom zullen we niet alleen het woord blijven verspreiden over hoe crypto werkt, maar ook over hoe gemakkelijk en veilig het nu kan zijn om te kopen en verkopen.”

Met Ziglu kunnen accounthouders rechtstreeks cryptocurrency kopen en verkopen via hun mobiele app, deze overzetten naar andere accounthouders en gebruiken voor aankopen via een debetkaart.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten