Newsbit

Golden Bitcoin (BTC) on dark blue metallic striped texture background

$3,6 miljard aan Bitcoin-opties verloopt vrijdag

Golden Bitcoin (BTC) on dark blue metallic striped texture background
TimeCoin Special Token Sale Banner

De vervaldatums van circa $3,6 miljard aan Bitcoin (BTC) opties zouden kunnen helpen om de prijs van Bitcoin omhoog te duwen.


Laatse kans voor speculanten om hun opties te lichten

Ongeveer $3,6 miljard aan Bitcoin-opties loopt morgen af. Hierdoor krijgen speculanten hun laatste kans om de Bitcoin tegen een vooraf bepaalde prijs te kopen of te verkopen. Als veel investeerders voor het laatste kiezen, verwacht dan dat er meer Bitcoin op de markt beschikbaar zal zijn. Als ze hun gebruik maken van hun optie, kan dit de prijs opdrijven.

Gegevens van Arcane Research koppelen het aantal aflopende optiecontracten aan 68.500 Bitcoin op Deribit, de grootste cryptoderivatenbeurs ter wereld. Arcane beweert dat de “maximale painprijs” $54.000 is. Max pain verwijst naar de prijs waartegen de cumulatieve waarde van de nog aangehouden opties het laagst is. Met andere woorden, handelaren krijgen niet veel korting in vergelijking met het kopen van de Bitcoin op de open markt. Echter ervaren ze wel financiële verliezen doordat ze de opties hebben gekocht en ze laten vervallen. De prijs van de Bitcoin is in de afgelopen 48 uur gedaald van $54.800 naar $52.900. Dit betekent dat het uitoefenen van de optie voor velen een lastige beslissing zal zijn.

Arcane beweert dat de ‘max painprice’ $54.000 is. Max pain verwijst naar de prijs waartegen de cumulatieve waarde van de nog aangehouden opties het laagst is. Met andere woorden, handelaren krijgen niet veel korting in vergelijking met het kopen van de Bitcoin op de open markt, maar ze ervaren wel financiële verliezen doordat ze de opties hebben gekocht en ze laten vervallen. De prijs van Bitcoin is in de afgelopen 48 uur gedaald van $54.800 naar $52.900, wat betekent dat het uitoefenen van de optie voor velen een beslissing zal zijn.

“Gezien het feit dat de Bitcoin momenteel verhandeld rond de maximale painprijs van de opties in april, lijkt het op korte termijn noch bullish noch bearish voor de Bitcoin. Aan de andere kant is dit de gunstige expiratieprijs voor alle verkopers van opties. Ze willen dat de prijzen op deze niveaus blijven tot de vervaldatum op vrijdag.”

Vetle Lunde, Arcane Research-analist

Over de prijs van de Bitcoin

De Bitcoin optiecontracten, die handelaren de kans geven om de Bitcoin tegen een vaste prijs te kopen, kunnen doorgaans tot de laatste vrijdag van elke maand worden verhandeld. Ze bieden verschillende prijsniveaus waarop handelaren de trekker kunnen overhalen en het asset kunnen kopen. Elk contract is natuurlijk anders gestructureerd, met verschillende aankoopprijzen, afhankelijk van wanneer het werd gekocht.

In februari, toen voor circa 3,3 miljard dollar aan optiecontracten afliep, zei Bequant-onderzoeksleider Denis Vinokourov het volgende:

“De opties flows zijn nog niet zo groot dat ze de markt kunnen bewegen.”

Volgens Vinokourov’s schatting waren er op dat moment meer BTC HODLingen dan kopen en verkopen. Dit betekent dat de handel een neutraal effect op de prijzen zou hebben.

Lunde zegt dat deze trend zich voortzet, vooral na de crash van half april, toen de prijs van de Bitcoin in 10 dagen van een hoogste punt boven de $63.000 naar circa $49.000 daalde.

“Over het algemeen lijkt er op dit moment meer houvast te zijn dan eerder in april.”

Hij ziet echter enige kans dat de verlopen contracten de markt zullen gaan bewegen.

“We hebben gezien dat de Bitcoin zich met kracht herstelde na het aflopen van alle maandelijkse opties in 2021, dus de marktactie suggereert dat grote hoeveelheid aan verlopen contracten op korte termijn een anker vormen voor de prijs.”

Dat is een punt waar Rob Levy, de mede-oprichter van crypto handelplatform Hxro, mee instemde. Volgens Levy heeft de prijs van de Bitcoin de gewoonte om te dalen voordat de opties aflopen en vervolgens weer te stijgen. “Het is interessant om op te merken dat deze datum de afgelopen 5 maanden een lokaal dieptepunt in de prijs heeft laten zien.”

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top