Shiba Inu (SHIB)
Shiba inu

4 redenen waarom de Shiba Inu koers fors is gestegen

Shiba Inu (SHIB) ervoer een forse daling in waarde tijdens de recente correctie op de cryptomarkt, waarbij de munt zakte naar $0,000020.

Sindsdien heeft SHIB een indrukwekkende herstelbeweging gemaakt, waarbij de koers op het moment van schrijven is gestegen naar $0,000025. Dit betekent een stijging van 25% ten opzichte van het dieptepunt enkele dagen terug.

Er lijken vier hoofdfactoren te zijn die deze recente koersstijging ondersteunen.

1. Herstel van de cryptomarkt stimuleert prijsstijging Shiba Inu

De eerste reden voor de recente prijsstijging van Shiba Inu is het herstel van de algehele cryptomarkt. Dit herstel ging gepaard met grote aankopen, die niet alleen de koers van Bitcoin omhoog duwden, maar ook die van alle altcoins, inclusief memecoins zoals Shiba Inu. Deze munten zijn over het algemeen zeer volatiel en reageren sterk op veranderingen in marktbewegingen.

2. De Shibarium hard fork

De tweede reden voor de sterke prijsstijging van Shiba Inu (SHIB) is de voltooiing van de hard fork van Layer-2 (L2) Shibarium. Deze update, die op 2 mei werd uitgerold, heeft geleid tot optimisme onder SHIB-investeerders.

De upgrade beloofde niet alleen verbeterde schaalbaarheid, maar ook een betere gebruikerservaring en verdere voorbereidingen om het platform geschikt te maken voor een miljard gebruikers.

3. Een partnerschap met MoonPay

Een derde reden voor de recente prijsstijging van Shiba Inu is het partnerschap met het crypto betalingsplatform MoonPay. Dankzij deze samenwerking kunnen gebruikers nu SHIB aanschaffen via PayPal, dat geïntegreerd is in het systeem.

Deze integratie maakt het mogelijk voor miljoenen gebruikers om toegang te krijgen tot het Shiba Inu ecosysteem via het bekende Amerikaanse betaalplatform.

Hoewel deze mogelijkheid momenteel alleen beschikbaar is voor Amerikaanse gebruikers, zijn er plannen om de crypto betalingsmogelijkheden uit te breiden naar gebruikers buiten de VS.

4. Een altcoin seizoen?

Tot slot lijkt een mogelijke reden voor de prijsstijging van Shiba Inu het aanbreken van een altcoin seizoen te zijn. Dit wordt gezien als een bullish signaal. Volgens de Nederlandse analist Michaël van de Poppe staat de dominantie van Bitcoin mogelijk op zijn hoogtepunt, wat suggereert dat de bodem voor altcoins bereikt zou kunnen zijn. Hij wijst op een ontwakende trend in altcoin handelsparen, wat erop duidt dat kapitaal zich verplaatst van Bitcoin naar kleinere munten.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht SHIB of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Shiba Inu nieuws

ShibaSwap eindelijk live op Shibarium, met nieuwe functies en meer Shiba Inu-burns
Waarom stijgt de Shiba Inu koers vandaag?
Shibarium hard fork maakt Shiba Inu razendsnel en goedkoop?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?