Bear market
Bitcoin

4 tekenen dat 26.000 dollar het plafond was voor Bitcoin

De Bitcoin koers is gisteren doorgeschoten naar 26.000 dollar, omdat de inflatie geheel volgens de verwachting binnenkwam. Uiteindelijk bereikte de koers zelfs een lokale piek van 26.550 dollar. Hoewel de macro-economische omstandigheden langzaam richting een voordelige situatie lijken om te buigen voor Bitcoin, zijn er een aantal andere indicatoren die aangeven dat het feestje misschien alweer voorbij is.

Beurzen stromen vol

Het lijkt erop dat veel Bitcoiners willen profiteren van de koersstijgingen om hun munten te verkopen. Op 13 maart stuurden mensen namelijk het grootste aantal Bitcoin richting de beurzen sinds mei 2022. Dit betekent dat er meer Bitcoin beschikbaar zijn bij de beurzen om te verkopen, wat in potentie een grote verkoopdruk kan creëren.

De zogenaamde Coin Days Destroyed indicator liet ook een kleine piek zien, wat betekent dat er relatief veel oude munten richting de beurzen gestuurd zijn. Dan gaat het over Bitcoin-hodlers die al relatief lang hun munten bezitten. Over het algemeen is dat geen goed voorteken voor de koers.

Bitcoin funding rates en RSI omhoog

Ook de funding rate (kosten) voor Bitcoin perpetual swaps is na de laatste inflatiecijfers uit de Verenigde Staten gestegen. Dit betekent dat meer investeerders momenteel wedden op koersstijgingen voor Bitcoin met hefboomposities. Overigens neemt daardoor de kans op een correctie wel toe.

Funding rates voor Bitcoin perpetual contracts. Bron: Coinglass

Verder is de RSI van Bitcoin gestegen naar een score van 82, wat over het algemeen betekent dat Bitcoin op dit moment oververhit is. Als de RSI boven de 70 staat, dan is er globaal gesproken een relatief grote kans op een correctie, omdat de markt even af moet koelen van recente koersstijgingen. Wat dat betreft zou een kleine correctie helemaal niet onnatuurlijk zijn.

Bearish patroon op 4-uur grafiek

Ook als we de 4-uur grafiek erbij pakken van Bitcoin ten opzichte van de Amerikaanse dollar, dan zien we dat er zich momenteel een redelijk bearish patroon ontvouwt voor de digitale munt. Het gaat om een zogenaamde broadening wedge, die je kunt zien aan de zwarte lijnen in de onderstaande grafiek.

In een broadening wedge weten zowel de bulls als de bears de koers steeds verder naar hun kant toe te trekken tijdens stijgingen en dalingen. Het is voor Bitcoin te hopen dat we uitbreken naar de bovenkant, maar voor nu lijkt de koers afgewezen rond de 26.700 dollar en gaan we mogelijk de onderkant testen.

Die onderkant ligt rond de koers van 19.500 dollar, dus het is te hopen dat het allemaal meevalt en we opnieuw richting de bovenkant gaan. Uiteindelijk is technische analyse geen exacte wetenschap en biedt het gelukkig geen zekerheden met betrekking tot de Bitcoin koers.

Bitcoin nieuws

Finance-gigant Bernstein voorspelt Bitcoin koers van $1 miljoen
Fed-voorzitter: Wij zijn klaar voor renteverlagingen als de inflatie snel daalt
MicroStrategy verhoogt inzet: $786 miljoen extra voor Bitcoin aankoop
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken