BTC Crash
Bitcoin

47 procent van alle Bitcoin op virtueel verlies, tijd voor een bodem?

Ruim 47 procent van alle Bitcoin staan momenteel op een virtueel verlies. Hoe weten we dat? Op de Bitcoin blockchain is het mogelijk om te zien op welk moment een munt voor het laatst van adres gewisseld is. Als de huidige koers lager is dan de koers op het moment van die wisseling, dan staat deze Bitcoin waarschijnlijk op een virtueel verlies.

Tijd voor een bodem?

In het verleden vond Bitcoin op dit niveau vaak een bodem. In de bearmarkt van 2018 werd de bodem gevonden op het moment dat ongeveer 53 procent van alle Bitcoin op een virtueel verlies stonden. In maart 2020, tijdens de befaamde COVID-19 crash, viel Bitcoin als een baksteen naar beneden en schoot dit percentage ook richting de 50 procent. 

Tijdens deze bearmarkt stonden op het diepste punt ongeveer 50 procent van alle Bitcoin op een virtueel verlies. Momenteel ligt dat percentage op 47 procent rond de koers van 19.000 dollar. Het is op basis hiervan natuurlijk niet zeker dat we op de bodem zitten, maar er is een redelijke kans dat we in ieder geval het ergste achter de rug hebben. Veel hangt daarbij uiteraard af van de macro-economische omstandigheden.

Het macro-plaatje

De Amerikaanse inflatie en rente zijn al maanden het onderwerp van gesprek in de financiële wereld. Krijgt de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, de inflatie onder controle en hoeveel moeten ze de rente daarvoor opvoeren? Het opvoeren van de rente door de Federal Reserve heeft Bitcoin en de rest van de cryptomarkt de laatste maanden flink pijn gedaan.

In die zin is het wachten op een koerswijziging van de Federal Reserve, die mogelijk komt als de Amerikaanse economie breekt onder de renteverhogingen van de centrale bank. Het is niet leuk, maar in principe is dat wat we als investeerders nodig hebben om weer groene koersen te krijgen. Zodra de Federal Reserve de rente moet verlagen om de boel overeind te houden, springen de koersen waarschijnlijk weer omhoog.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt naar $63.000 door teleurstellend inflatierapport uit de VS
Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen