Cryptocurrency

Cryptocurrency

97% van crypto-houders heeft ‘bijna unaniem vertrouwen’ in Crypto, zegt Binance

Meer dan de helft van de cryptohouders ziet beleggen als een middel voor inkomen, waarvan het door velen gezien zelfs wordt als hun primaire inkomen.


Bijna unaniem vertrouwen

Volgens de 2021 Global Crypto User Index die vandaag door Binance Research is gepubliceerd, heeft circa 97% van de crypto-gebruikers over de hele wereld een “bijna unaniem vertrouwen” in digitale activa.

“Volgens de bevindingen is er een bijna unaniem vertrouwen in cryptocurrencies (97%) onder gebruikers. Meer dan de helft (52%) beschouwt beleggen in cryptovaluta niet als hobby, maar als inkomen; voor 15% van de gebruikers wordt crypto beschouwd als hun belangrijkste bron van inkomsten,” aldus het rapport.

Voor zijn eerste wereldwijde rapport over de motivaties van crypto-gebruikers, ondervroeg Binance Research meer dan 61.000 houders van digitale activa. Wat de motivaties betreft, merkten de onderzoekers op dat 55% van de respondenten cryptocurrencies koopt als onderdeel van hun langetermijninvesteringsstrategie. Tegelijkertijd wendde 38% van de gebruikers zich tot crypto omdat ze het bestaande financiële systeem niet vertrouwen. In totaal betrad 31% de cryptomarkt op zoek naar handelsmogelijkheden op korte termijn.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Bitcoin blijft regeren

In termen van activum-voorkeuren, “blijft Bitcoin (BTC) regeren,” aldus het rapport. Ook vermeldde het dat 65% van de gebruikers die in het bezit is van een crypto, daarbij ook BTC heeft. Tegelijkertijd zei 30% van de Bitcoin-eigenaren dat ze meestal tussen de 1 en 20% van hun cryptoportefeuille in BTC toewijzen.

De gegevens toonden ook aan dat de meeste cryptoliefhebbers ofwel hun activa “hodlen” (39%) of ze locken het op uitzet- en uitleenplatforms (22%). Slechts 11% gebruikt hun digitale activa daadwerkelijk voor betalingen. Maar dat betekent niet noodzakelijk dat cryptocurrencies de kenmerken van geld verliezen. “Hoewel het gebruik van crypto als ruilmiddel misschien niet wordt gezien als de belangrijkste use-case (21%), suggereert het feitelijke gebruik (38%) dat crypto de functie van geld meer op zich neemt dan gebruikers verwachten”, legden de onderzoekers uit.

Tegelijkertijd heeft gedecentraliseerde financiering (DeFi) al ruwweg twee derde van de crypto-gebruikers gefascineerd. 66% van de respondenten gaf namelijk aan dat ze al van DeFi-applicaties gebruik maken, volgens het Binance Research-rapport.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten