Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

$9,9 miljoen aan crypto verzonden naar Oekraïne

Duizenden mensen hebben miljoenen aan crypto toekns gedoneerd om Oekraïne te ondersteunen in zijn verdediging tegen Rusland.


Bijna $2 miljoen komt van verkoop van één NFT-collectie

Het totaal van cryptocurrency-donaties die naar de Oekraïense regering en militaire groepen zijn gestuurd sinds het begin van het gewapende conflict met Rusland, nadert de $10 miljoen. $1,86 miljoen hiervan kwam van één enkele NFT-verzameling, volgens blockchain-analysebedrijf Elliptic.

Het totaal stijgt snel naarmate de crypto donaties binnenstromen voor wat de ‘eerste crypto-oorlog’ wordt genoemd. De grootste donatie was afkomstig van een NFT project genaamd ‘Censored’ Deze is gemaakt door digitale kunstenaar Pak en Wikileaks-oprichter Julian Assange.

De regering van Oekraïne heeft zaterdag ook getweet vanaf haar officiële account dat het “nu cryptocurrency-donaties accepteert”.

Mede-oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin tweette eerder deze week:

“Ethereum is neutraal, maar dat ben ik niet”

Ook noemde hij de Russische invasie “een misdaad”. Buterin was een van de vele crypto-leiders op zaterdag zijn volgers naar UkraineDAO verwees. Dit is een organisatie gestart doorPussy Riot, Trippy Labs en leden van PleasrDAO.

“Een kans om Oekraïners hier te steunen!”, schreef Buterin. “De opbrengst gaat naar civiele inspanningen om Oekraïners te helpen die lijden onder de oorlog.”


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten