Bitcoin, BTC
Bitcoin

Aan de Amerikaanse overheid gekoppelde adressen maken $1 miljard over in BTC

Op 8 maart zijn er verschillende adressen aangemaakt voor het verplaatsen van meer dan 50.000 Bitcoin (BTC), ter waarde van $1 miljard. Deze BTC waren afkomstig uit verschillende crypto-wallets die eerder door de Amerikaanse overheid in beslag waren genomen.

Meerdere overdrachten vanuit specifieke crypto-wallet

Het on-chain analytics-bedrijf PeckShield heeft gegevens gedeeld waaruit blijkt dat er 3 overdrachten zijn gemaakt vanuit een crypto-wallet van een Amerikaanse wetshandhavingsinstantie. In november 2021 werden er bijna 51.000 BTC in beslag genomen door Amerikaanse agentschappen die afkomstig waren van de Silk Road-marktplaats en deze werden geconsolideerd in 2 wallet-adressen.

Bij het analyseren van deze 3 overdrachten blijkt dat het merendeel interne overdrachten waren. Ongeveer 9.861 BTC werd echter naar de Amerikaanse cryptocurrency exchange Coinbase gestuurd, terwijl de andere 2 overdrachten respectievelijk 30.000 BTC en 9.000 BTC bevatten.

Wat is Silk Road eigenlijk?

Silk Road was een online zwarte marktplaats die tussen 2011 en 2013 in gebruik was en is opgericht door de Amerikaan ‘Ross Ulbricht’. Het werd voornamelijk gebruikt voor de handel in illegale goederen en diensten, zoals drugs, gestolen creditcardgegevens, wapens en hacking tools.

De website was toegankelijk via het Tor-netwerk en de betalingen werden gedaan in Bitcoin om de anonimiteit van de koper en verkoper te waarborgen. Het was één van de eerste marktplaatsen die Bitcoin accepteerde.

In 2013 werd de site door de FBI gesloten en werden de eigenaar en beheerder, Ross Ulbricht, gearresteerd en veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf.

Alhoewel slechts een klein deel van de 50.000 BTC naar Coinbase werd verplaatst, veroorzaakte de verplaatsing van miljarden aan BTC van portefeuilles die in verband werden gebracht met Amerikaanse handhavingsinstanties een opmerkelijke reactie op Twitter, waarbij gebruikers wilde theorieën uitten. Eén gebruiker merkte op dat als de Amerikaanse agentschappen besluiten hun Silk Road Bitcoin te verkopen, dit aanzienlijke verkoopdruk op de markt zou kunnen uitoefenen. Diversen anderen plaatsten als slot vraagtekens bij de timing van een dergelijke verkoop.

Bitcoin nieuws

Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen
Bitcoin Runes verzamelen meer dan 2.500 BTC aan transactiekosten in 2 maanden
Dit is waarom deze week cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken