case-law-
Regulatie

Aan Tether-gekoppelde bankier in februari 2022 voor de rechter

Naar verluidt moet Reginald ‘Reggie’ Fowler medio februari van aankomend kalenderjaar voor de Amerikaanse rechtbank verschijnen. Dit blijkt uit gerechtelijke documenten die eerder deze week ingediend zijn.


Beschuldigd van bankfraude

Fowler werd in 2019 beschuldigd van bankfraude en het exploiteren van een geldtransactiebedrijf zonder enige vergunningen. Gedurende deze tijd zou Fowler toegang gehad hebben tot ruim $300 miljoen. Specifiek wordt beweerd dat Fowler ongeveer $345 miljoen bezat op circa 60 bankrekeningen, sommige onder de naam ‘Global Trading Solucions LLC’.

Van Global Trading Solutions LLC wordt vermeend dat dit opgericht is door ‘Crypto Capital Corps’. Volgens het kantoor van de procureur-generaal van New York is dit bedrijf gelieerd aan Tether en Bitfinex. Zij worden er dan ook van beschuldigd om een gat in de financiën van Tether te dichten voor een bedrag van ruim $800 miljoen.


Nog geen datum voor rechtszaak vastgesteld

Er is nog geen datum voor de rechtszaak gepland: in de gerechtelijke documenten wordt aan beide partijen verzocht om deze vast te stellen. Als onderdeel van het verzoek om de datum van het proces vast te stellen, verzocht Fowler’s wettelijke vertegenwoordiging om een tijdschema voor ‘moties in afwachting van het proces’. De aanklager heeft zich naar verluidt niet tegen dit verzoek verzet.

Op 1 oktober 2021 moeten de voorlopige moties van Fowler naar verluidt ingediend worden. De aanklager heeft dan tot 22 oktober 2021 de tijd om hier een antwoord op te geven.


Beschuldigingen tegen Fowler

Fowler werd in 2019 al beschuldigd van het toegang hebben over meer dan $300 miljoen dollar, dat verstopt zou zijn in een zogenoemde ‘schaduwbank’, genaamd Crypto Capital. Vervolgens werd Fowler in 2020 geconfronteerd met verdere beschuldigingen van fraude-activiteiten. In de beschuldigingen werd beweerd dat Fowler meerdere bankrekeningen in de Verenigde Staten (VS) geopend zou hebben bij meerdere banken. Via deze rekeningen zou hij vervolgens klanten misleid hebben.

In de aanklachten ging het nog verder door te beweren dat Fowler iedereen die verbonden was aan de Alliance of American Football heeft opgelicht. De Alliance of American Football is een professionele voetbalcompetitie die van plan was te concurreren met de National Football League (NFL). Het zijn momenteel echter nog slechts beschuldigingen, doordat de rechtszaak nog niet gestart is en nog geen officieel onderzoek gestart is. Het is hiermee allemaal nog even afwachten wat het resultaat van deze rechtszaak gaat zijn.


Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App.

appstore
playstore