Stablecoin Nieuws

Stablecoin Nieuws

Aanbod van LUNA in 4 dagen meer dan 20 keer zo groot

Het aanbod van LUNA is in slechts vier dagen tijd gestegen van 346 miljoen tokens naar 7,1 miljard tokens. Dit resulteerde in een drastische daling in de waarde van de token.

Prijsdaling versnelt door enorme toename

Het aanbod van Luna is de afgelopen dagen met meer dan 20 keer toegenomen. Dit komt mede door het feit dat Terra’s UST zijn peg met de Amerikaanse dollar heeft verloren.

Deze enorme toename van het aanbod heeft de prijsdaling van Luna versneld, die de afgelopen twee dagen met 99% is gedaald. Als de prijs van Luna blijft dalen, zal het aanbod ook blijven toenemen.

Luna is de token die wordt gebruikt voor de UST om zijn koppeling met de dollar te behouden. Als de prijs van UST boven een dollar komt, kan er $1 aan Luna worden vernietigd en ingewisseld voor 1 UST. Dit was een van de redenen dat de prijs van Luna steeg tijdens zijn enorme rally eerder dit jaar. Echter, als de prijs van de stablecoin UST daalt, kunnen handelaren 1 UST ruilen voor $1 aan Luna.

Op dit moment ligt de waarde van UST ver onder zijn 1 dollar die het waard zou moeten zijn. Als gevolg hiervan proberen UST bezitters, in plaats van hun stablecoin op de markt te verkopen, uit te cashen via Luna. Dit doen ze met behulp van het mechanisme dat is ontworpen om de koppeling met de dollar op zijn plaats te houden. Wanneer dit gebeurt, wordt er meer Luna bijgedrukt ten opzichte van de de hoeveelheid UST die wordt vernietigd.

Nu de prijs van Luna extreem laag is, en grote investeerders massaal uitcashen, veroorzaakt dit een grote toename van het aanbod van Luna tokens. Bij Luna’s huidige prijs van $0,10 krijg je 10 LUNA als je 1 UST ruilt. Dus als iemand een groot bedrag wil ruilen, zeg 100.000 UST, zou dat leiden tot het slaan van 1 miljoen LUNA.

Aanbod van Luna tokens groeit razendsnel – Bron: TheBlock

Neerwaartse spiraal

Dit alles heeft geleid tot een neerwaartse spiraal. Als de Luna bezitters UST inwisselen voor Luna, vergroten ze het aanbod van Luna en verkopen ze deze munten op de markt. Dit zorgt ervoor dat de prijs van Luna nog verder daalt. Wat betekent dat de volgende persoon die zijn UST inwisselt, nog meer Luna creëert, waardoor een nog grotere neerwaartse kracht op de markt wordt uitgeoefend.

Het heeft ook geleid tot een exponentiële toename van het aanbod van Luna. Woensdag steeg het aanbod van Luna van 386 miljoen naar 1,5 miljard. Dit is een stijging van 1,2 miljard. Tot nu toe is het aanbod al gestegen tot 7,1 miljard, een stijging van nog eens 5,5 miljard.

Door deze enorme toename van het aanbod wordt de prijs steeds lager. Op 10 mei daalde de prijs met 64%. Op 11 mei daalde het nog eens 95%. De munt wordt nu verhandeld tegen een fractie van het bedrag dat het een paar dagen geleden was.

De enorme LUNA crash

Redden van het ecosysteem

Momenteel ondersteunt Terraform Labs een paar voorstellen om het ecosysteem te redden. Men zou de hoeveelheid UST die per dag voor Luna kan worden geruild met vier keer verhogen. Het redden van de UST-koppeling is snelste manier om de situatie op te lossen, ook al zou het invloed hebben op Luna.

Terraform Labs komt ook met voorstellen om 1,39 miljard UST van de gemeenschap te verbranden. Het idee is dat dit de druk op het systeem kan verminderen.

Op hetzelfde moment dat dit gebeurt, zien veel Luna houders dat hun tokens meer dan 99% van hun waarde verliezen. Dit komt omdat velen hun munten hadden gestaked. Dit is een manier om ze vast te zetten en beloningen te ontvangen. De huidige unstaking periode is 21 dagen. Stakers hadden dus geen optie om hun munten te verkopen.

Altcoin nieuws

Terra 2.0 en LUNA Airdrop gaan live op 28 mei Terra 2.0 en LUNA Airdrop gaan live op 28 mei
Terra gemeenschap stemt unaniem om 1,3 miljard UST-tokens te vernietigen Terra gemeenschap stemt unaniem om 1,3 miljard UST-tokens te vernietigen
Terra 2.0 klaar voor lancering, maar projecten verlaten het ecosysteem voor Polygon Terra 2.0 klaar voor lancering, maar projecten verlaten het ecosysteem voor Polygon
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten? Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten?
Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht
Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten