Cryptocurrency Mining
Regulatie

Aandeelhouders klagen CEO en Managers van Marathon Digital aan

Marathon Digital is een cryptocurrency mining-bedrijf dat zich gevestigd heeft in de Verenigde Staten (VS). Zij worden momenteel geconfronteerd met juridische problemen, omdat de aandeelhouders CEO Fred Thiel en andere topmanagers beschuldigen van het schenden van fiduciaire plichten, ongerechtvaardigde verrijking en misbruik van bedrijfsactiva.

De aandeelhoudersklacht die inmiddels ingediend is bij de United States District Court voor het District of Nevada betreft 5 claims, waaronder schendingen van de U.S. Securities Exchange Act en verduistering van bedrijfsactiva.

Compensatie en stappen tegen de leiding

In de juridische stappen die nu genomen worden wordt ook gezocht naar een mogelijke compensatie van Thiel, Merrick Okamoto, Simeon Salzman en Hugh Gallagher. Dit naar aanleiding van een klacht die ingediend is door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen het crypto-mining-bedrijf.

Het juridische team van de eisers heeft nog geen specifiek bedrag aan schadevergoeding gespecificeerd. De beslissing hiervan wordt hierdoor automatisch overgelaten aan de beslissing die de Amerikaanse rechtbank neemt.

Naast deze compensatie streven de aandeelhouders ernaar om het bestuur van het bedrijf te corrigeren. Dit willen ze doen door het toezicht van de raad op de operaties te verbeteren. Ze streven er ook naar om ten minste 4 aandeelhouderskandidaten voor de raad van bestuur voor te dragen en de eerdere procedure voor bestuurdersverkiezingen af te schaffen.

De beschuldigingen tegen het management van Marathon omvatten onder meer het bagatelliseren van de problemen van het bedrijf, het kunstmatig verhogen van de waardering, het ontvangen van buitensporige vergoedingen, het plegen van lucratieve verkopen met voorkennis en het verkrijgen van onverdiend hoge bonussen op basis van valse en misleidende verklaringen.

Dagvaarding van de Amerikaanse SEC

Afgelopen mei kreeg Marathon al te maken met een dagvaarding van de SEC. Deze dagvaarding was in verband met transacties met verbonden partijen tijdens de bouw van zijn fabriek in Montana. De toezichthouder had hierbij eerder al documenten opgevraagd met betrekking tot dezelfde miningfaciliteit in 2021.

Ondanks de uitdagingen van het mining-bedrijf sprak CEO Fred Thiel in mei zijn optimisme uit en schetste hij de strategie van het bedrijf om het nettoverlies terug te dringen van $12,9 miljoen ($0,12 per aandeel) in het eerste kwartaal van 2022 tot $7,2 miljoen ($0,05 per aandeel) in 2023.

Succesvol schuld verminderd

Ondanks de impact van de prijsdaling van Bitcoin, slaagde Marathon er in maart in om zijn schuld te verminderen door een termijnlening bij Silvergate Bank af te betalen. Dit resulteerde in de vrijgave van de in totaal 3.132 BTC die als onderpand voor de lening werden aangehouden. Deze stap elimineerde $50 miljoen aan schulden en verlaagde de jaarlijkse financieringskosten van het bedrijf met $5 miljoen.

Terwijl de gerechtelijke procedure zich als slot nog moet ontvouwen, blijft de toekomst van Marathon Digital onzeker en het management staat voor de uitdaging om de beschuldigingen aan te pakken terwijl het navigeren door de volatiele cryptocurrency-industrie.

Regulatie nieuws

Turkse regering dient ontwerpwetsvoorstel voor cryptovaluta in
De Amerikaanse schuldenberg: Schijnprobleem of tikkende tijdbom?
Oklahoma voert nieuwe wetgeving in voor Blockchain en Digitale Activa
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten