Crypto miner
Bitcoin

Aandelen Bitcoin miners donderen omlaag door angst voor de halving

Blockware Solutions analist Mitchell Askew zegt dat de angst voor de periode na de halving voor de winstgevendheid van Bitcoin miners overdreven is. Het is volgens Askew helemaal niet terecht dat de aandelenkoersen van miners zo hard gedaald zijn in aanloop naar de halving.

“Investeerders zullen zich realiseren dat ze geen goede reden hadden voor hun angst”, aldus Askew.

Waarom dalen de aandelenkoersen van de miners?

Het dalen van de aandelenkoersen van Bitcoin miners hoeft niet per definitie met de halving te maken te hebben. Bitcoin miners zijn immers ook afhankelijk van de ontwikkeling van de Bitcoin koers.

Die is de afgelopen dagen ook stevig gedaald en dat lijkt eerder de reden voor de koersdalingen te zijn.

Iedereen weet immers al heel lang dat de halving er aankomt. Om die reden zou het vreemd zijn als dat nu plotseling voor koersdalingen zorgt.

De dalingen voor miners zijn overigens best heftig. Zo verloren Marathon Digital (MARA) en Riot Platforms (RIOT) 53% en 54% na het bereiken van hun hoogtepunten van 2024 in februari.

CleanSpark Inc is vanaf het lokale hoogtepunt van 23,40 dollar op 25 maart met 38,1% gedaald naar 14,48 dollar. Ondanks dat staat CleanSpark nog met 250% in de plus voor 2024.

Alle miners in het rood

Ook niet-Amerikaanse miners als Bitdeer Technologies (BTDR) en Iris Energy (IRIS), die allebei genoteerd zijn aan de Amerikaanse Nasdaq, zijn met 40,8% en 47,6% gedaald sinds het bereiken van hun hoogtepunten voor 2024 in februari.

Overigens lijkt het bewijs dat de koersdalingen niet het gevolg zijn van de halving te liggen bij MicroStrategy. Het Bitcoin-bedrijf van Michael Saylor, dat inmiddels meer dan 1% van alle Bitcoin bezit, viel de afgelopen dagen ook als een baksteen naar beneden.

Over de afgelopen 30 dagen is MicroStrategy 16,55% van zijn koerswaarde verloren.

Daarmee is het nog harder gedaald dan Bitcoin, dat over de afgelopen 30 dagen slechts 3,72% van zijn koerswaarde moest inleveren.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Positief crypto nieuws: Fed Beleidsversoepeling kan Bitcoin naar $150.000 Stuwen
Trump omarmt crypto en accepteert Bitcoin en Dogecoin voor campagnedonaties
‘Bitcoin vormt gigantische bullish setup’
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP