Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Aandelen van beursgenoteerde Bitcoin miners schieten omhoog

Beursgenoteerde Bitcoin miners waren tijdens de bull run van 2020 op 2021 een populaire investering. De aandelen van deze bedrijven schoten namelijk nog verder omhoog dan Bitcoin zelf.

Na de enorme hype rondom deze partijen in combinatie met het dalen van de Bitcoin koers is de interesse in beursgenoteerde miners flink afgenomen. De afgelopen vijf dagen schoten de aandelen echter weer als een raket omhoog.

De grote aanvoerder onder de beursgenoteerde miners is wat de stijgingen van de afgelopen week betreft zonder twijfel Marathon Digital. In de afgelopen handelsweek boekte het aandeel van Marathon Digital namelijk een koerswinst van 53 procent. Daarmee liet het de rest, die overigens ook meer dan goed presteerden, ver achter zich.

De prestaties van de beursgenoteerde miners zijn interessant, omdat ze de koerswinst van Bitcoin van de afgelopen zeven dag (+10,79 procent) flink overklassen. Over de afgelopen week gemeten waren de Bitcoin miners een betere investering dan Bitcoin zelf. Vanaf het begin van 2022 gemeten is het beeld echter anders. Terwijl Bitcoin een min van 54,82 procent noteert, staan de meeste miners – op Cleanspark, Canaan en Ebang na – op een min van meer dan 70 procent.

Inzoomen op Hut 8 en Bitfarms

We horen tegenwoordig vaak dat de grote miners onder druk staan en er alles aan moeten doen om het hoofd boven water te houden. Als we kijken naar het Canadese Hut 8, dan lijkt dat allemaal wel mee te vallen. In de maand juni wist Hut 8 in totaal 328 Bitcoin aan hun reserves toe te voegen met een gemiddelde van 10,9 Bitcoin per dag. Hut 8 bevestigde daarmee hun hodl-strategie en heeft in totaal 7.406 Bitcoin in kas tegen een waarde van ongeveer 150 miljoen dollar. Qua efficiëntie brengen die prestaties Hut 8 op plek 5 in de top 5 van beursgenoteerde miners van de afgelopen maand.

Bitfarms vindt zichzelf terug op plek 4 met een efficiëntie van 96,9 procent. Bitfarms haalde in juni 420 Bitcoin binnen, goed voor een gemiddelde van ongeveer 14 Bitcoin per dag. Op het gebied van de reserves gaat het iets minder goed voor Bitfarms. Het bedrijf moest op 20 juni namelijk 3.352 Bitcoin verkopen om een lening bij Galaxy Digital af te betalen. Dat brengt hun totale reservepot op 3.144 Bitcoin.

Bitcoin nieuws

Bitcoin stagneert rond $24K en dogecoin koers schiet omhoog Bitcoin stagneert rond $24K en dogecoin koers schiet omhoog
Bitcoin-miners houden nu ongeveer 27% minder Bitcoin vast Bitcoin-miners houden nu ongeveer 27% minder Bitcoin vast
Bitcoin miner Bitfarms maakt $142 miljoen verlies, maar aandeel stijgt met 8,5% Bitcoin miner Bitfarms maakt $142 miljoen verlies, maar aandeel stijgt met 8,5%
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten