Regulatie Nieuws

Aandelenhandels-app Robinhood maakt debuut op beurs van Nasdaq

Het populaire aandelenhandelsplatform Robinhood heeft zijn openingsprijs van zijn aandeel aangekondigd. Het bedrijf zal op de Nasdaq-beurs genoteerd worden, voor een openingsprijs van $38 per aandeel.


Robinhood op zoek naar waardering van $35 miljard

Door de openingsprijs van $38 per aandeel, gaat een netto-opbrengst van circa $1.89 miljard richting Robinhood. In de eerste openbare aanbieding zullen naar verluidt 55.000.000 Klasse A-aandelen naar het publiek gaan. Van deze 55.000.000 aandelen worden er 52.375.000 aangeboden door Robinhood zelf, terwijl de overige 2.625.000 aandelen aangeboden worden door al bestaande aandeelhouders. Van het tweede deel zal Robinhood geen geld ontvangen.

De aandelen van Robinhood zullen onder het tickersymbool ‘HOOD’ vallen op de beurs van Nasdaq. Volgens eerdere rapporten vist Robinhood naar een waardering ongeveer $35 miljard. De aankondiging van Robinhood voegde eraan toe dat Goldman Sachs en J.P. Morgan optreden als gezamenlijke lead book-running managers voor het aanbod. Barclays, Citigroup en Wells Fargo Securities zullen hiernaast op gaan treden als extra book-running managers.


Implementeren van meer crypto vriendelijke functies

Het bedrijf is naar verluidt van plan om in de nabije toekomst meer cryptocurrency gerelateerde vriendelijke functies toe te gaan voegen aan zijn platform. Het uitwisselings- en handelsplatform heeft het in 2021 zeer goed gedaan met zijn cryptocurrency-aanbod. Afgelopen februari had het al 6 miljoen nieuwe gebruikers geregistreerd in slechts één maand tijd. Destijds onthulde het dat het aantal nieuwe maandelijkse klanten dat kocht van zijn cryptoplatform in 2021 was 15 keer het gemiddelde van 2020.

Naar verluidt zou Uniswap inmiddels met het bedrijf in gesprek zijn over de mogelijke integratie van DeFi voor zijn nog steeds snelgroeiende klantenbestand. Het is echter nog niet bekend hoe deze integratie er precies uit zal gaan zien.


Niet altijd even makkelijk

Het is echter niet altijd even makkelijk gegaan voor Robinhood. Het bedrijf heeft al vaker een aanvraag ingediend voor een beursnotering, die meerdere keren vertraagd is vanwege diverse wettelijke redenen. Ook heeft het bedrijf eerder deze maand een boete gekregen van $10 miljoen door de regelgevers in New York voor vermeende schendingen van cyberbeveiliging en anti-witwaspraktijken.

Dat was tevens nadat het al door de Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) was veroordeeld tot een boete van maar liefst $70 miljoen boete voor het veroorzaken van “aanzienlijke schade” aan klanten in verband met systeemstoringen in maart 2020. Het bedrijf heeft hierdoor de enige historie achter de rug met regelgevingsinstanties.


Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App.

appstore
playstore

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten