Bitcoin

Aantal actieve Bitcoin (BTC)-wallets breekt vorige record

Uit nieuwe data afkomstig vanuit het analysebureau Glassnode, heeft Bitcoin (BTC) wederom een nieuw record neergezet. Dit maal zou het gaan om het aantal actieve BTC-wallets. Hierdoor blijft BTC record na record breken.


Nieuwe All-Time-High

Het aantal actieve Bitcoin-wallets is hiermee naar een nieuwe All-Time-High (ATH) gestegen, die kan worden vergeleken met begin 2017 en 2018. Een belangrijk punt hiervoor bleek het prijsniveau van $40.000 te zijn. Het aantal actieve Bitcoin-gebruikers is sinds dit niveau gebroken is aanzienlijk gestegen, richting de 1.200.000 actieve wallet-gebruikers.

Hiernaast is tevens het aantal wallets met 10 BTC of meer ook aanzienlijk gestegen. Zowel wallets met 10 BTC als met 1.000 BTC hebben namelijk ook een nieuw recordhoogte bereikt. Hiermee lijkt het vertrouwen in Bitcoin niet alleen voor de korte termijn te zijn, maar lijken mensen de top cryptocurrency nu ook steeds vaker te gebruiken voor bijvoorbeeld waarde-opslag.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Bitcoin breekt record na record

Dat de Bitcoin het in de afgelopen maanden goed gedaan heeft is niet onbekend. De top cryptocurrency breekt momenteel record na record. Op het moment dat dit artikel geplaatst is wordt BTC verhandeld voor $41.500 (circa €34.000) per stuk.

Mede door deze enorme waardestijging is Bitcoin momenteel de 5e grootste valuta geworden wereldwijd, waardoor de top crypto nu meer waard is dan ruim 170 andere valuta’s. Wil jij hier nou meer over weten? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.

Een mogelijke reden voor de recente prijsstijging is de chaos op Capitol Hill. Hier waren deze week namelijk grote demonstraties, die de prijs van Bitcoin naar verluidt naar nieuwe recordhoogtes gepushed heeft. Wil jij hier meer over weten? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins