Bitcoin Nieuws

Bitcoin is nu de 5e grootste valuta ter wereld

Bitcoin is nu de op 4 na grootste valuta ter wereld kijkend naar de marktkapitalisatie. BTC is nu meer waard dan 170 andere fiat-valuta’s.


Grootste cryptocurrency ooit

Sinds zijn oprichting iets meer dan tien jaar geleden, heeft Bitcoin zijn prijs zien stijgen van praktisch niets tot zijn huidige waarde van meer dan $38.000. In die tijd is de marktkapitalisatie van Bitcoin omhooggeschoten tot bijna $720 miljard. Marktkapitalisatie wordt gedefinieerd als het circulerende aanbod vermenigvuldigd met de waarde van elke eenheid. Bitcoin is nu niet alleen de grootste cryptocurrency ooit, maar ook groter dan de meeste fiat-valuta’s.

Bitcoin en fiat-valuta’s zijn niet exact hetzelfde in termen van hoe de circulerende waarde wordt berekend. Toch kunnen we grofweg schatten waar Bitcoin op de wereldranglijst van valuta’s zit door zijn marktkapitalisatie te vergelijken met de M0-geldhoeveelheid van fiat-valuta’s.

Het M0-cijfer vertegenwoordigt de totale waarde van alle bankbiljetten, munten en andere geldvervangers die gemakkelijk in contanten kunnen worden omgezet. De M0-waarde is ook algemeen bekend als “narrow money”.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Waar Bitcoin past in de wereldranglijst?

De Amerikaanse dollar (USD) is momenteel verreweg de grootste fiatvaluta qua aanbod in omloop. Volgens de Amerikaanse Federal Reserve is er voor $1,95 biljoen aan biljetten en munten van de Federal Reserve in omloop. Hierna komt de euro. Net als de Amerikaanse Federal Reserve houdt de Europese Centrale Bank een actuele referentie bij voor het aantal eurobankbiljetten en munten dat het in omloop brengt. Volgens de officiële statistieken was er bij de laatste update (november 2020) iets meer dan 1,4 biljoen euro in omloop. Dit is meer dan verdrievoudigd sinds de introductie van de euro.

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

De Chinese yuan (CNY) is de derde meest waardevolle valuta ter wereld. Volgens gegevens van TradingEconomics zijn er ongeveer 8,16 biljoen CNY in omloop, met een equivalente waarde van $1,26 biljoen. De Japanse yen (JPY) loopt niet ver achter op de vierde plaats met ten minste 112,7 biljoen JPY-bankbiljetten en munten in omloop sinds de laatste update door de Bank of Japan. Dit is equivalent aan net onder $1,1 biljoen gemeten ten opzichte van de dollar.

De Amerikaanse dollar, euro, Chinese yuan en Japanse yen zijn de enige fiat-valuta’s met een totale M0-kapitalisatie van meer dan $1 biljoen. Als laatste bezet Bitcoin (BTC) momenteel de positie van de op vier na grootste valuta door het aanbod in omloop te brengen. Hierbij overschrijdt het de Indiase roepie (INR) amper voor de vijfde plek.

De Indiase roepie (INR) heeft momenteel meer dan 33 biljoen INR aan bankbiljetten in omloop. Dit komt neer op net iets meer dan $452 miljard waard.


Bitcoin naar de eerste plek?

Bitcoin heeft momenteel 18,59 miljoen coins in omloop, elk met een huidige waarde van $39.300. Dit plaatst de M0-limiet van Bitcoin op $730,9 miljard. Dit brengt het op meer dan de helft van de Japanse yen en ongeveer een derde van de Amerikaanse dollar. 

Op zijn huidige marktkapitalisatie van $730 miljard zou Bitcoin nog eens 200% groei nodig hebben om ’s werelds grootste valuta (crypto of non-crypto) te worden, gemeten naar de circulerende waarde. Dat is veel, maar aangezien Bitcoin alleen al in 2020 305% is gegroeid, is dit misschien toch niet zo vergezocht.

Bitcoin nieuws

<strong>Bitcoin en Ethereum waren deze week stabiel, is het ergste van FTX voorbij?</strong>” title=”<strong>Bitcoin en Ethereum waren deze week stabiel, is het ergste van FTX voorbij?</strong>” width=”322″ height=”165″/>
        </figure>
      </a>
    </header>

    <article>
      <a href=

Bitcoin en Ethereum waren deze week stabiel, is het ergste van FTX voorbij?

Het drama rondom FTX is nog altijd in volle gang, maar de impact op de koersen lijkt grotendeels voorbij.

Inkomsten van Bitcoin-mining op laagste niveau sinds 2 jaar
Hoe laag kan de Bitcoin koers gaan?
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Tom Lee voorspelde een Bitcoin koers van $200.000, dit is wat hij nu te zeggen heeft

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten