Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Chaos op Capitol Hill zorgt ervoor dat Bitcoin verder stijgt

Toen demonstranten woensdag het Capitool bestormden, bereikte de Bitcoin prijs nieuwe hoogtepunten.


Hoe zorgt deze gebeurtenis voor een stijging van Bitcoin?

Het was een vreemde dag voor Bitcoin om nog meer records te breken. Woensdag kleurde de staat Georgia blauw, waardoor de Democraten de meerderheid in de Senaat kregen. Dit maakte de weg vrij voor president Biden om de vrije hand te hebben bij het vaststellen van nieuw beleid.

Een paar uur later, toen de Senaat op het punt stond de verkiezingsresultaten in Washington DC te bevestigen, stormde een woedende menigte naar binnen om de procedure te verstoren. Terwijl beide gebeurtenissen plaatsvonden, nam het momentum van Bitcoin snel toe. Toen de bestorming van het Capitool op het nieuws kwam steeg de prijs van de Bitcoin binnen een uur van $34.493 naar $36.095 en ook daarna bleef de koers stijgen.

BTC koers stijgt na inval Capitool – Bron: Tradingview

De prijs van Ethereum kende een vergelijkbare scherpe stijging tijdens dat kritieke uur. Het bracht de hele markt voor het eerst in zijn geschiedenis naar de $1 biljoen. Is dat toeval? Niet echt. Wat er in de Amerikaanse politiek gebeurt, heeft een diepgaand effect op de prijzen van de cryptomarkt.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Biden is goed voor Bitcoin

Terwijl chaos en geweld de krantenkoppen domineerden, hadden de financiële markten hier een heel andere kijk op. Amerikaanse handelaren, vooral degenen die hebben geprofiteerd van de sterke stijging van de technologieaandelen die worden aangedreven door Facebook, Apple, Amazon, Netflix en Google, hoopten dat de Republikeinen de zetels van de Senaat van Georgia zouden behouden.

De gedachte is dat de old-economy aandelen in de Dow zouden profiteren van een grotere economische stimulans. Hier is Biden voorstander van. Technische aandelen zouden echter kunnen worden geschaad door hogere vennootschapsbelastingen en strengere antitrustcontroles, iets waar Biden ook achter staat.

Hierdoor daalden al deze technologieaandelen gisteren; Apple met maar liefst 3%, Facebook 2% en Amazon 2,5%. Echter sloot de Dow en S&P 500 – exchanges die niet zo technologisch gericht zijn – woensdag op een recordhoogte en de S&P 500 steeg 0,6%. De veronderstelling is dat een verenigde democratische regering meer stimulansen voor virusbestrijding zou bevorderen en de infrastructuuruitgaven zou verhogen.

Toen de regering vorig jaar tussenbeide kwam om de Amerikaanse economie te steunen, gingen de aandelen enorm omhoog – hetzelfde gold voor Bitcoin.

“Onze Amerikaanse economen hebben aangegeven dat een Democratische Senaat waarschijnlijk zou leiden tot een ander groot fiscaal stimuleringspakket. Mogelijk inclusief enkele prioriteiten van de nieuwe regering, zoals infrastructuur”, zeiden economen van Deutsche Bank woensdag.


Meer stimuleringsmaatregelen verzwakken de dollar

Het andere effect van meer stimuleringsmaatregelen in de Amerikaanse economie is de aanhoudende verzwakking van de Amerikaanse dollar. Terwijl de Amerikaanse overheid geld in de economie pompt, neemt de absolute waarde van de dollar af.

Sinds maart 2020 verloor het 10% ten opzichte van meerdere valuta’s. Hierdoor kregen handelaren de kans om short te gaan op de dollar, wat zorgde voor een toenemende neerwaartse druk.

In een Bank of America Fund Manager enquête werd de volgende vraag gesteld: “Wat is volgens jou momenteel de meest drukke transactie?” 217 fondsmanagers plaatsten Bitcoin op de derde plaats achter Long Tech en Short US Dollar. Ga er vanuit dat de dollar naar beneden gaat en gok erop dat Bitcoin omhoog gaat. De gebeurtenissen van gisteren waren hier een voorbeeld van.

Joe Biden is goed voor Bitcoin omdat Joe Biden goed is voor de Amerikaanse economie, wanneer je naar de stimulering kijkt. Terwijl de verontrustende scènes in Washington DC gisteren een grimmig beeld schetsten van Amerika in wanorde, interpreteerden de markten het nieuws als een teken van betere dagen in het verschiet.

Bitcoin nieuws

Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K
El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk
Bitcoin-handelsvolume zakt met bijna 60% in 9 dagen tijd Bitcoin-handelsvolume zakt met bijna 60% in 9 dagen tijd
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten