Bitcoin analyse
Bitcoin

Aantal adressen met meer dan 1 Bitcoin verdubbeld sinds 2016

Het aantal adressen dat meer dan 1 Bitcoin bezit is sinds 2016 verdubbeld en gaat inmiddels richting het miljoen. De Bitcoin blockchain maakt het mogelijk om de investeerdersbase van de digitale munt tot in detail te analyseren. Dit gegeven leert ons dat er steeds meer investeerders zijn die Bitcoin verzamelen en het voor elkaar krijgen om 1 hele Bitcoin bij elkaar te kopen.

Bijna 1 miljoen

Als je een liefhebber van on-chain data bent, dan is Glassnode de partij die je moet volgen. Zij weten nu dan ook weer te melden dat het aantal wholecoiners is verdubbeld sinds 2016. Daar is dus een periode van ongeveer 7 jaar voor nodig geweest.

Tijdens de laatste bullish-cyclus van Bitcoin in 2021 kwam het aantal wholecoiners op ongeveer 800.000 te liggen. Maar dat aantal is behoorlijk toegenomen in de zware bearmarkt die we in 2022 meemaakten en ook in 2023 zijn investeerders gestaag doorgegaan met het opkopen van Bitcoin.

Ook Binance en zijn CEO Changpeng Zhao maken melding van de bijzondere statistiek, uiteraard op basis van de data van Glassnode. Changpeng Zhao weet te vertellen dat er ongeveer 56 miljoen miljonairs op aarde zijn, wat het des te bijzonderder maakt dat er slechts 1 miljoen mensen met 1 hele Bitcoin zijn.

Uiteindelijk zijn er met alle 21 miljoen Bitcoin niet eens genoeg om iedere miljonair van 1 Bitcoin te voorzien. Wat dat betreft zou je kunnen stellen dat we met de huidige koers van 28.000 dollar en de mate van adoptie echt nog aan het begin van de decentrale revolutie staan.

De schaarste van Bitcoin

De schaarste van Bitcoin wordt pas echt duidelijk als je alle 21 miljoen Bitcoin over de gehele wereldbevolking zou verdelen. Dan zou iedere persoon op aarde ongeveer 0,002616 Bitcoin kunnen bezitten. Die koop je nu nog voor ongeveer 73 dollar.

Voor het bedrag van 73 dollar zou je vandaag dus nog jouw deel van de Bitcoin-taart kunnen bemachtigen. Ook dat laat zien dat het met de wereldwijde adoptie van Bitcoin allemaal nog wel meevalt.

In maart 2024 staat er weer een Bitcoin halving op het programma, waarmee de beloning voor miners voor het vinden van een blok zakt van 6,25 naar 3,125 Bitcoin. De vierjaarlijkse halving zorgt ervoor dat de schaarste van Bitcoin steeds verder toeneemt.

Bitcoin nieuws

PlanB vergelijkt saaie Bitcoin koers met 2020, ‘mensen worden ongeduldig’
Trump haalt opnieuw uit naar Biden in crypto toespraak
Rode week in aantocht voor de Bitcoin koers?
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken