Bitcoin, Dogecoin

Aantal Bitcoin-geldautomaten met 87% gestegen sinds vorig jaar

Over het afgelopen jaar is het aantal Bitcoin-geldautomaten bijna verdubbeld. Inmiddels zijn er nu meer dan 10.000 Bitcoin-geldautomaten wereldwijd te vinden.


10.014 BTC-geldautomaten

Dit blijkt uit gegevens van de Noorse financiële dienstverlener ‘AksjeBloggen‘. Zo stonden er in september 2019 circa 5.300 automaten, wat inmiddels doorgegroeid is naar ruim 10.000. Naar verluidt zijn in 2020 alleen al bijna 4.000 nieuwe automaten toegevoegd.

Volgens CoinATMRadar, een monitoringbron voor dergelijke geldautomaten, staan er nu 10.014 BTC-geldautomaten verspreid over 71 landen. Gebruikers van de automaten kunnen hun BTC en vaak diverse altcoins inwisselen voor contant geld, of andersom.

Het merendeel van deze geldautomaten staan momenteel in de Verenigde Staten (VS), met circa 7.800 automaten. Het verschil met de nummer 2 is groot, in Canada staan namelijk ‘slechts’ 870 automaten.

Afhankelijk van de machine en wanneer deze geplaatst is, kunnen gebruikers diverse crypto’s kopen of verkopen. Afhankelijk van de machine zijn dat: Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Dash (DASH), Dogecoin (DOGE), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Monero (XMR), Tether (USDT) en Ripple (XRP).


Niet overal even snel

De adoptie van deze automaten gaat echter niet overal even snel. Sterker nog; in een aantal landen zijn de automaten juist minder geworden over het afgelopen jaar. Een voorbeeld hiervan is Oostenrijk. Oostenrijk was één van de weinige landen met een negatieve installatiegroei sinds vorig jaar. Dit houdt in dat er minder BTC-geldautomaten in het land staan in 2020 dan in 2019. Momenteel staan er circa 150 BTC-geldautomaten in Oostenrijk in 2020, een afname van ongeveer 90 in vergelijking met 2019.

Een mogelijke reden voor de afname hiervan is het regelgevingsklimaat dat in het land actief is. Meerdere landen, waaronder ook Duitsland, hebben bijvoorbeeld nieuwe regelgevingen uitgebracht over het afgelopen jaar. In Duitsland zelf staan slechts 27 crypto-geldautomaten. Dit komt omdat diverse vergunningen moeten worden verkregen om een dergelijke geldautomaat in het land op te mogen zetten. Mocht een BTC-geldautomaat op jouw bedrijfsterrein staan, maar is deze niet van jou of jouw bedrijf, dan wordt jij hier alsnog voor gestraft. Dit is dan ook de voornaamste reden voor het lage aantal.

 

Bitcoin nieuws

Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Crypto analist: Bitcoin staat op het punt een parabolische stijging te maken
Bitcoin bereikt $67.000: Grote crypto-investeerders kopen massaal BTC
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?