Bitcoin Nieuws

Aantal Bitcoin whales met meer dan 10.000 Bitcoin neemt toe

Bitcoin whales zien op dit moment wel brood in Bitcoin, want als we de informatie op de blockchain mogen vertrouwen, dan zijn er weer een paar nieuwe mega-whales bijgekomen.

Het aantal adressen met tenminste 10.000 Bitcoin is namelijk over de 100 gesprongen en heeft zelfs de 101 aangetikt. Daarmee staat dit getal op het hoogste punt in 16 maanden tijd.

2,45 miljoen Bitcoin al 10 jaar in slaap

Behalve de toename van het aantal whales kwam Glassnode ook met het feit dat een steeds groter deel van de Bitcoin-supply al meer dan 10 jaar in slaap is. Op dit moment staat ongeveer 2,5 miljoen Bitcoin al meer dan 10 jaar op dezelfde plaats. Een aantal dat blijft toenemen en inmiddels een waarde van meer dan 75 miljard dollar. De kans is meer dan aanwezig dat een groot deel van deze Bitcoin niet meer toegankelijk zijn voor hun eigenaar.

Bitcoin uitvinder Satoshi Nakamoto wordt ook geschat op meer dan 1 miljoen Bitcoin. Nakamoto heeft echter al meer dan 10 jaar niets van zich laten horen. Steeds meer mensen hebben dan ook het idee dat het genie achter Bitcoin niet meer onder ons is. Dat zou betekenen dat Nakamoto meer dan 1 miljoen Bitcoin voor altijd uit de roulatie heeft gehaald.

Bitcoin en Ethereum beginnen de week sterk

Zowel Bitcoin als Ethereum zijn voor de verandering weer eens goed begonnen aan de nieuwe week. Bitcoin noteert momenteel een plus van 5,9 procent voor de afgelopen 24 uur en staat momenteel op een koers van 31.422 dollar. Ethereum doet het met een plus van 5,9 procent in de afgelopen 24 uur iets beter een handelt momenteel voor 1.887 dollar.

Bitcoin prijs 1 week per candle – Bron: Tradingview

Met de plus van 5,2 procent sluit Bitcoin een lange negatieve reeks van negen rode weken af. Voor Ethereum kwam de stijging nog net iets te laat en werd de week wederom in het rood afgesloten. Deze week staan beide cryptocurrency’s echter stevig in het groen, maar het is pas maandag en de week is nog lang.

Bitcoin nieuws

<strong>Bitcoin en Ethereum waren deze week stabiel, is het ergste van FTX voorbij?</strong>” title=”<strong>Bitcoin en Ethereum waren deze week stabiel, is het ergste van FTX voorbij?</strong>” width=”322″ height=”165″/>
        </figure>
      </a>
    </header>

    <article>
      <a href=

Bitcoin en Ethereum waren deze week stabiel, is het ergste van FTX voorbij?

Het drama rondom FTX is nog altijd in volle gang, maar de impact op de koersen lijkt grotendeels voorbij.

Inkomsten van Bitcoin-mining op laagste niveau sinds 2 jaar
Hoe laag kan de Bitcoin koers gaan?
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Tom Lee voorspelde een Bitcoin koers van $200.000, dit is wat hij nu te zeggen heeft

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten