Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Aantal crypto-gebruikers in Afrika is in 2021 met 2.500%+ gegroeid

Afrika ziet een als maar toenemende acceptatie van cryptocurrencies. In 2021 is het aantal crypto-transacties naar verluidt gestegen met maar liefst 2.670%. Dit blijkt uit een nieuw rapport van de cryptocurrency exchange KuCoin.


Verbazingwekkende groeitrend

Hiermee ziet Afrika een verbazingwekkende groeitrend. Naar verluidt is het aantal cryptocurrency gerelateerde transacties uit Afrika goed voor circa 2.8% van de wereldwijde volumes.

Verwacht wordt dat de acceptatie van dergelijke digitale activa’s in de toekomst exponentieel zal blijven groeien. Momenteel hebben Afrikaanse landen al één van de hoogste graad van acceptatie wereldwijd, hoger als regio’s zoals de Azië, Europa en de Verenigde Staten (VS).

Het zou niet de eerste keer zijn dat er iets nieuws snelle vooruitgang boekt in Afrika. Diverse industrieën, zoals de auto-industrie en de consumentenelektronica-industrie hebben eerder al een razendsnelle vooruitgang én adoptie geboekt in Afrika.


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Vrijwel alle transacties zijn grensoverschrijdend

Het is echter benoemingswaardig dat ruim 88% van alle crypto-transacties die door Afrikanen gedaan worden, grensoverschrijdend zijn. Dit komt voornamelijk door de lage kosten die crypto’s met zich meebrengen.

Van hoge inflatieniveaus en toenemende smartphonepenetratie, waardoor iedereen in feite zijn eigen bank kan worden, heeft Afrika ook een jonge, digitaal inheemse bevolking die gewend is aan digitale valuta’s. Afrika is een robuuste ‘proeftuin’ voor de problemen die cryptocurrencies proberen op te lossen.

Hoe snel cryptocurrencies precies zullen groeien in Afrika hangt echter af van enkele factoren, zoals de regulering ervan door lokale beleidsmakers. Toch lijken cryptocurrencies in Afrika een goede toekomst te hebben.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten