Ethereum Nieuws, Solana Nieuws

Aantal Ethereum adressen bereikt record boven 71 miljoen

Het aantal Ethereum adressen heeft een nieuw record bereikt. Er zijn nu 71.364.788 adressen met Ethereum, de op een na grootste crypto valuta volgens marktkapitalisatie, volgens blockchain-gegevenssite Glassnode.


De populariteit van NFT’s

Op 30 december vorig jaar bereikte dat aantal ook een nieuw record van circa 51.491.730. Het is sindsdien met 38% gestegen. Destijds werd dit record toegeschreven aan een gezonde markt, gestimuleerd door institutionele beleggers en de opkomst van DeFi.

De NFT-markt speelt deze keer waarschijnlijk een grote rol. NFT’s, op blockchain gebaseerde tokens wat eigenlijk van alles kan zijn, zijn dit jaar enorm populair geworden omdat ze meer mainstream zijn geworden, vooral in de kunstwereld. NFT is een fenomeen dat waarschijnlijk extra aandacht trok voor niet alleen Ethereum, maar ook voor de rest van de crypto wereld.

De meeste NFT’s worden geslagen op de Ethereum blockchain. Echter maken andere blockchains zoals Solana een inhaalslag. Om NFT’s te kopen en verkopen, heb je een Ethereum adres of wallet nodig.

Matt Aaron, projectleider bij UniWhales DAO, dat een DeFi-analysegegevenstools bouwt, vertelde het volgende:

“NFT’s speelden een grote rol bij het toevoegen van nieuwe wallets en gebruikers aan het Ethereum ecosysteem. Een groot deel van het jaar namen OpenSea transacties meer gas in beslag dan welke andere dApp dan ook.”

Het aantal Ethereum adressen is sinds 2017 gestaag gegroeid. Het aantal Bitcoin adressen is in de loop der jaren zowel gestegen als gedaald. Onlangs werd echter bekend dat in november van dit jaar bijna een miljoen Bitcoin-adressen aangemaakt zijn. Hiermee heeft ook het Bitcoin-netwerk een enorme toename in adressen gezien. Wil jij hier meer over weten? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten