Ethereum logo hand
Ethereum

Aantal Ethereum bij grote beurzen sinds 2020 gedaald van 31,7 naar 21,1 miljoen

Het aantal Ethereum bij de grote beurzen is een goede indicator van het vertrouwen van de markt. Als deze statistiek daalt, dan houden mensen relatief meer Ethereum in eigen wallets en andersom. Hoe meer Ethereum er bij de beurzen staat, hoe meer er in principe met één druk op de knop verkocht kan worden, wat natuurlijk niet goed is voor de koers.

Ethereum beurs balans
Ethereum balans op exchanges jan 2016 tot jul 2022 – Bron: Glassnode

Sinds 2020 de daling ingezet

In augustus 2020 bereikt het aantal Ethereum bij de grote beurzen een top van ongeveer 31,7 miljoen Ethers. Op dat moment lag de koers rond de 350 tot 400 dollar. Sindsdien is de Ethereum koers dus flink gestegen. In eerst instantie naar de all-time high van ruim 4.000 dollar, om vervolgens af te dalen naar de huidige 1.300 dollar. Het aantal Ethereum bij de beurzen is inmiddels gedaald naar 21,187 miljoen.

Met andere woorden, er is steeds minder Ethereum beschikbaar op de grote handelsplatformen. Als er straks weer een grote bullrun begint, dan kan het weleens gebeuren dat de liquiditeit opdroogt en de koers explosief stijgt. Hoe dat werkt is heel simpel, als er geen aanbod meer is, dan moet je veel bieden om nog Ethers te kunnen kopen. Wat dat betreft is dit een meer dan positieve ontwikkeling.

Hoe zit dat in 2022?

Als we vanaf het begin van het jaar 2022 meten, dan zit er ook nog een kleine daling in de hoeveelheid Ethers bij de beurzen. We begonnen januari op een balans van 22,636 miljoen Ethers bij de beurzen en zijn inmiddels afgedaald naar de 21,187 miljoen. Dat betekent dat er uiteindelijk toch veel Ethereum wordt gekocht om naar eigen wallets te sturen, waarbij het gros van de markt dus een focus heeft op de lange termijn.

Ethereum exchange balans
Ethereum balans op exchanges in 2022 – Bron: Glassnode

De komende maanden moeten uitwijzen of deze trend zich kan voortzetten. Wat je aan het einde van een bearmarkt vaak ziet is dat lange termijn investeerders accumuleren tegen de relatief goedkope koersen. Als dat nu weer gebeurt, dan moeten we dat onder andere in deze statistiek terug zien straks.

Ethereum nieuws

Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
SEC zal naar verwachting spot Ethereum-ETF’s in mei afwijzen
Crypto-whales kopen massaal Ethereum en XRP
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?