Bitcoin ATM / Geldautomaat
Bitcoin

Aantal online Bitcoin ATM’s ziet grootste maandelijkse daling

Alhoewel de wereldwijde acceptatie van Bitcoin (BTC) blijft groeien, vertoont het aantal fysieke geldautomaten voor fiat-crypto-conversies een afname. In maart werden maar liefst 3.627 crypto-geldautomaten uit het netwerk verwijderd, waardoor het totale aantal geldautomaten nu op 33.727 staat.

Aantal crypto-geldautomaten daalt

Uit gegevens afkomstig van Coin ATM Radar blijkt dat sinds de lancering van de eerste Bitcoin-geldautomaat op 29 oktober 2013, het aantal cryptocurrency-machines dat maandelijks werd geïnstalleerd en verwijderd meestal positief was, wat betekende dat het totale aantal crypto-geldautomaten wereldwijd gestaag toenam gedurende bijna een decennium. Echter, de gegevens tonen aan dat deze trend nu aan het keren is.

Gedurende een periode van vier maanden, waaronder de eerste 3 maanden van 2023, is het aantal netto crypto-ATM-installaties afgenomen. Echter, met de recente uitval van 3.627 crypto-geldautomaten van afgelopen maand, is maart 2023 opvallend als de maand met de grootste maandelijkse daling.

De onderstaande grafiek toont het aantal geïnstalleerde Bitcoin-machines in de loop der tijd, waaruit de plotselinge daling van het totale aantal crypto-geldautomaten blijkt. Het belang van deze afname lijkt enorm, vooral als men bedenkt dat het hoogste aantal geïnstalleerde geldautomaten in een maand slechts 2.048 was, wat gebeurde in januari 2021.

Neerwaartse trend lijkt doorbroken

Een positieve noot is dat de neerwaartse trend van de afgelopen 3 maanden doorbroken is in april, met een registratie van 37 crypto ATM-installaties vandaag op 1 april. Op dit moment zijn de marktleiders in de productie van crypto-geldautomaten General Bytes, BitAccess en Genesis Coin. De maand duurt echter nog lang waardoor het niet zeker is of deze positieve trend nu aanhoudt.

Na het verlies van klantgelden in een “beveiligingsincident” in maart waarbij toegang werd verkregen tot de hot wallets van klanten, beloofde General Bytes de verliezen te vergoeden. Dit incident werd via Twitter door General Bytes bevestigd. General Bytes zei hierover als slot het volgende in een verklaring:

Wij hebben onmiddellijk stappen ondernomen om verdere ongeoorloofde toegang tot onze systemen te voorkomen en werken onvermoeibaar om onze klanten te beschermen.

Bitcoin nieuws

Cryptobeurzen betalen Mt. Gox Bitcoins uit, verkoopgolf op komst?
Waarom is de Bitcoin koers gedaald tot onder de $65.000?
Nvidia koers schiet 6,80% omlaag: ook Bitcoin in de problemen
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen