Regulatie Nieuws

Abu Dhabi lanceert ‘leidende principes’ voor crypto

De financiële toezichthouder van de vrije economische zone van Abu Dhabi Global Market, de FSRA, heeft leidende principes gepubliceerd over hun benadering van regulering en toezicht op digitale activa.

Toon van principes is positief

De principes zijn vriendelijk tegenover de crypto-industrie. De toon is positief. Ook wordt er beloofd te voldoen aan internationale normen op het gebied van anti-witwassen van geld (AML), het bestrijden van de financiering van terrorisme (CFT) en het ondersteunen van financiële sancties.

Op de officiële webpagina van de ADGM zijn 5 principes gepubliceerd. Ze vallen onder de titels Internationaal Erkend Regelgevend Kader, Dynamische en Marktgerichte Regelgeving, Risicogerichte en Evenredige Benadering, Samenwerking en Gedeelde Verantwoordelijkheid, Leveren van Hoge Kwaliteits- en Servicenormen.

Alhoewel de toon en inhoud van de principes in het algemeen overeenkomen met standaardverklaringen om de markt dynamischer, innovatiever en veiliger te maken, zijn er tegelijkertijd enkele specifieke punten die het regelgevingslandschap van ADGM zouden definiëren.

Volgens de principes zal het wetgevend kader gebaseerd zijn op de Engelse Common Law. Binnen de economische zone zullen de functies van toezichthouder, griffier en rechtbank volledig onafhankelijk opereren, met een regelgevend comité dat door de raad van bestuur wordt aangesteld om de toezicht onafhankelijkheid te waarborgen.

Nauw samenwerken met marktpartijen

Hoe liberaal ze ook klinken, deze uitgangspunten zullen worden aangevuld met naleving van internationale AML/CFT-normen, nauwe samenwerking met andere rechtsgebieden en toezicht op de financiële sector als onderdeel van de FSRA-functie.

De toezichthouder is ook voornemens om op ‘regelmatige maar informele’ basis nauw samen te werken met marktpartijen. Dit omvat onder andere één-op-één sessies tussen regelgevende en zakelijke teams evenals de werkgroepen van marktdeelnemers en professionals.

Regulatie nieuws

Kim Kardashian moet $1.26 miljoen betalen aan SEC vanwege crypto promotie Kim Kardashian moet $1.26 miljoen betalen aan SEC vanwege crypto promotie
De impact van Amerika’s Minister van Financiën op de cryptomarkt De impact van Amerika’s Minister van Financiën op de cryptomarkt
Kazachstan lijkt klaar voor de legalisering van crypto Kazachstan lijkt klaar voor de legalisering van crypto
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten