Cryptocurrency

Cryptocurrency

Acceptatie crypto’s kunnen gestimuleerd worden door federale betalingslicenties

Volgens de voormalig Chief Legal Officer van Coinbase, Brian Brooks, kunnen licentievoorschriften voor betalingsbedrijven op federaal niveau binnen de Verenigde Staten (VS) het gebruik van crypto’s stimuleren. Hierom dringt hij aan op het consolideren hiervan.


Wat zijn federale licenties?

Met federale licenties voor betalingsbedrijven waar geen deposito’s ontvangen kunnen worden, kunnen de deur openen voor de algemene acceptatie van virtuele valuta’s. Dit kan door cryptobetalingsbedrijven de toestemming te geven om binnen de VS in meerdere staten te opereren. Door de huidige federale en nationale voorschriften die in de VS gehandhaafd worden, zijn diverse (virtuele valuta) bedrijven die zich hier niet willen vestigen.

Het versoepelen van deze voorschriften wordt echter niet makkelijk. Voorspeld wordt dat meerdere staten zich zullen verzetten tegen dergelijke licenties of versoepelingen, waardoor meer cryptobetalingsbedrijven zich in de VS zullen gaan vestigen.


Aanvragen accepteren

Een van deze personen tegen dergelijke licenties of versoepelingen is John Ryan, voorziotter van de Conference of State Bank Supervisors (CSBS). In een verklaring laat hij weten tegen federale betalingslicenties te zijn en beschuldigde hij het OCC voor het negeren van de wettelijke grenzen van zijn bevoegdheid.

Zo zouden de door het OCC voorgestelde betalingshandvest niet anders zijn dan het fintech-handvest, dat eerder al door de federale rechtbank afgewezen is. Tevens is er een landelijk bevel gegeven dat de OCC belet aanvragen te accepteren van een bedrijf dat geen aanbetalingen aanneemt.

Desondanks heeft het OCC (Office of the Comptroller of the Currency) afgelopen week aangekondigd dat het aanvragen van betalingsfirma’s voor een federaal bankcharter wil accepteren. Hiermee gaat het bedrijf niet in op de voorgestelde regels, wat mogelijk problemen gaat opleveren. Het is momenteel nog niet bekend of dergelijke licenties daadwerkelijk op de markt zullen komen. Het zou echter een boost kunnen geven aan de acceptatie van crypto’s.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten