XRP token, Ripple
Ripple

Advocaat onthult echte reden waarom SEC aanklacht tegen Ripple managers liet vallen

Ripple heeft onlangs een derde rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) gewonnen. De pro-XRP advocaat John Deaton suggereert echter dat de SEC’s beslissing om de zaak te seponeren een strategische zet was, met als doel sneller in beroep te kunnen gaan.

Deaton is van mening dat de SEC de aanklacht heeft laten vallen omdat ze twijfelden aan een overwinning tegen Ripple’s CRO, Brad Garlinghouse, en uitvoerend voorzitter Chris Larsen. Maar ondanks deze stap kan de SEC niet direct in beroep gaan, omdat de zaak eerst een straffase ingaat. In deze fase worden door de rechtbank vastgestelde boetes en straffen toegekend en uitgevoerd.

Naar verwachting starten nu onderhandelingen over het bedrag dat Ripple moet betalen vanwege mogelijke illegale XRP-verkopen. Deaton verwacht dat het bedrag door onderhandelingen flink verminderd kan worden. Uit eerdere zittingen in juli bleek dat de verkoop van XRP via beurzen niet onder de federale effectenwetgeving valt. Echter, Ripple heeft deze wet wel geschonden bij directe verkoop van tokens aan institutionele beleggers.

Deaton voorziet lange onderhandelingen

Deaton verwacht dat de onderhandelingen mogelijk over een bedrag van meer dan $770 miljoen gaan. Hij schat dat het afronden van de zaak wel acht maanden of langer kan duren. Dit zou inhouden dat een beroep door de SEC vóór 2023 onwaarschijnlijk is. Beide partijen hebben afgesproken uiterlijk op 9 november samen te komen.

SEC onder vuur

Andere experts uiten eveneens hun onvrede over het handelen van de SEC. Bill Morgan beticht de SEC ervan de rechtszaak bewust te rekken om zo de juridische kosten voor Ripple op te drijven. Hij hoopt dat de SEC in de straffase voor flinke uitdagingen komt te staan.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Bekende XRP advocaat reageert fel op kritiek ex-SEC voorzitter
Waarom kocht Ripple 700 miljoen aan XRP tokens terug?
XRP stijgt naar de 4e positie in Cryptomarkt, overtreft Binance Coin in marktkapitalisatie
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Bitcoin koers daalt hard, wat is er aan de hand?
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%