Ripple Nieuws

Advocaat van Ripple verwacht in oktober kort geding of eerdere schikking

Mary Jo White, een advocaat van Ripple, verwacht dat de rechtszaak in oktober wordt beslist tenzij er een eerdere schikking plaatsvindt met de SEC. Volgens de advocaat kan het best zijn dat er een eerdere schikking plaats vindt aangezien Gary Gensler belang heeft bij het zo snel mogelijk oplossen van de zaak. Dit zal namelijk een deel van de onzekerheid over de regelgeving voor cryptocurrencies wegnemen.


“Ze hebben het bij het verkeerde eind”

In een interview met uitte de voormalig SEC-voorzitter Mary Jo White haar zorgen over de zaak van de SEC tegen Ripple. Daarbij sluit ze zich aan bij Joseph Grundfest en Joseph Hall, twee voormalige SEC-functionarissen die de “werkelijke motieven” van de SEC in twijfel hebben getrokken. Wat White echter speciaal maakt, is dat ze deel uitmaakt van het juridische team van Ripple Labs.

Ripple had haar in juni 2018 al aangenomen, samen met Andrew Ceresney, een voormalig handhavingsdirecteur bij de SEC. Ze waren aangenomen om Ripple te verdedigen in een rechtszaak die werd aangespannen door particuliere investeerders over niet-geregistreerde XRP-verkopen. In het nieuwe interview haalde White individuele argumenten aan uit de verdedigingsstrategie van Ripple. Ze verklaarde dat de SEC een fout had gemaakt toen het Ripple Labs aanklaagde wegens verkoop van niet-geregistreerde securities.

Ik kan het niet mooier maken. Ze hebben het juridisch en feitelijk helemaal bij het verkeerde eind.


Verhaal van SEC is ‘misleidend’

White vertelde dat de SEC de aanklacht had ingediend slechts één dag voor het vertrek van voormalig voorzitter Jay Clayton. Ze vertelt dat dit volgens haar veelzeggend is.

Als voormalig Amerikaans advocaat en SEC-voorzitter weet je dat wanneer het zo lang duurt om een ​​zaak uit te zoeken, je deze waarschijnlijk niet meer zou moeten voeren. Het is niet iets wat ik zou doen vlak voordat ik weg zou gaan.

Bovendien beweert White ook dat het verhaal van de SEC ‘misleidend’ is. XRP werd namelijk niet alleen verkocht om de oprichters rijk te maken. Net als Hall en Grundfest, beschuldigt ze de SEC ervan kleine investeerders niet te beschermen maar juist schade te berokkenen. Als resultaat van de zaak “ging er $15 miljard aan marktkapitalisatie verloren,” zegt ze. En bovenal toont de classificatie van Ethereum als een niet-security de inconsistente houding van het Amerikaanse bureau, zei ze.


Vonnis in oktober of eerdere schikking

White laat doorschemeren dat hoewel de uitkomst van de rechtszaak voorlopig onzeker is, al in oktober een uitsluitsel zou kunnen komen in de vorm van een kort geding van een federale rechtbank. Daarnaast is de kans volgens de advocaat van Ripple vrij groot dat de partijen voor die tijd een schikking zullen treffen. Een schikking zou de juridische commotie rondom Ripple weg zou kunnen halen, maar zou daarnaast ook duidelijkheid bieden aan de cryptocurrency-industrie.”

Het cryptolandschap is erg belangrijk en er is een grote behoefte aan duidelijkheid.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten