Ripple Nieuws

Ripple en SEC denken (nog) niet aan schikken maar er is een opening

Zowel Ripple Labs als de SEC overwegen vooralsnog niet om een schikking te treffen. Echter, er lijkt een opening te zijn ontstaan vanwege de wisseling van de wacht bij de Securities and Exchange Commission.


Nog geen uitzicht op een schikking

Deze conclusie kunnen we trekken uit de ‘joint discovery letter‘ die maandag werd ingediend bij de rechter genaamd Analisa Torres. In de brief mochten beide partijen hun standpunten duidelijk maken aan de rechter.

Voor nu is duidelijk geworden dat de advocaten van beide partijen wel overleg hebben gepleegd, maar er op dit moment geen uitzicht is op een schikking. De partijen zullen het Hof echter onmiddellijk op de hoogte stellen als er in principe een schikking is bereikt met betrekking tot een verdachte.

Afgezien van de kwesties met betrekking tot een mogelijke schikking, bevatte de brief ook afspraken tussen beide partijen om het ontdekkingsproces uiterlijk 16 augustus 2021 af te ronden. Volgens de brief is de commissie geïnteresseerd in twee memo’s die zijn ontvangen door Ripple en mede-oprichter Chris Larsen die naar verluidt waarschuwingen bevatten dat XRP als een investeringscontract kan worden beschouwd.


De argumenten van Ripple en de SEC

Een advocaat genaamd Jeremy Hogan vertelt op Youtube meer over de inhoud van de brief. In de 9-pagina tellende brief naar de rechter krijgen beide partijen de mogelijkheid om in 3 a4’tjes hun standpunt duidelijk te maken. De SEC haalde aan dat XRP wel degelijk investeringscontract is. Echter, Hogan vertelt dat er de SEC geen feiten laat zien. “Het is pure speculatie en dus niet nuttige informatie.”

Aan de andere kant haalde Ripple aan dat XRP een digitale valuta is net zoals Bitcoin en Ethereum, waarvan de SEC heeft geconcludeerd dat het geen securities zijn. Daarnaast vertelt verwerpt Ripple de uitspraak van de SEC dat Ripple ooit heeft gezegd dat het een investeringscontract zou zijn. Ripple verwijt de SEC dus dat het geen feiten aandraagt.

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze


Een opening voor een schikking

Aan het einde van de brief staat misschien wel het interessantste punt. Er wordt namelijk geschreven dat beide partijen niet overeen zijn gekomen tot een schikking, maar dat dit overleg plaats had gevonden onder oud bewind. Namelijk met directeuren die nu weg zijn bij de SEC. Het zou dus goed kunnen dat Ripple en de nieuwe directeuren van de SEC opnieuw om tafel gaan om een schikkingsvoorstel te bespreken.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten