Elon Musk
Beurs

AEX koers noteert kleine daling, Tesla de grote winnaar

De AEX koers kende een redelijk begin van de week, maar staat vandaag op een voorzichtige daling van 0,22 procent. Gisteren opende de beurs sterk dankzij een gunstige schikking die Philips in de Verenigde Staten wist te treffen. Het Tesla van Elon Musk steelt echter de show.

Dat schoot de afgelopen vijf dagen namelijk met ruim 30 procent omhoog.

Tesla steelt de show

De reden voor de extreme koersstijgingen van Tesla ligt in China. Daar ging Elon Musk op bezoek om voor elkaar te krijgen dat de full self-driving functionaliteit gebruikt mag worden in zijn auto’s.

Het grote doel van Tesla en Elon Musk is uiteindelijk om een gigantische floot van zelfrijdende auto’s te bouwen. Dat is niet alleen bevorderlijk voor de veiligheid op de weg, maar ook voor Tesla.

Dat zou Tesla namelijk tot het grootste taxibedrijf ter wereld kunnen maken en daar ligt natuurlijk een gigantische markt. Die markt is heel winstgevend als je ineens geen chauffeurs meer nodig hebt.

In de bovenstaande tweet sprak Elon Musk al zijn tevredenheid uit over zijn bezoek aan China, dat Tesla tot nu toe geen windeieren legt.

Belangrijke week voor de beurs

Er is sprake van een belangrijke week voor de Amsterdamse AEX. Morgen is het namelijk weer tijd voor een rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank.

Hoewel het vrijwel zeker is dat de rente ongewijzigd blijft, wordt het interessant om de visie van de Amerikaanse centrale bank op de inflatie te krijgen.

Daarnaast krijgen we deze week nog de cijfers van Amazon en Apple, waardoor er nog een hoop vuurwerk te verwachten is.

Cijfers AirFrance-KLM

Wat de vliegeniers bij Air France-KLM betreft werd het een cijferseizoen om snel te vergeten. De omzet wisten ze met 6,2% te laten stijgen, maar het bedrijf eindigde wel met een behoorlijk groot nettoverlies.

Vooral morgen lijkt weer een volatiele dag te worden voor de Nederlandse beurs, want dan weten we hoe de Amerikaanse centrale bank op dit moment over de wereldeconomie denkt.

Tech nieuws

Sony Music waarschuwt bedrijven voor misbruik van auteursrechtelijk beschermd materiaal door AI
Google voegt krachtige AI toe aan zoekmachine, Gmail, YouTube en smartphones
Nieuwe update van OpenAI: ChatGPT kan nu livestreamen en reageert als een mens
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten