AEX
Nieuws

AEX koers opent groen en nadert all-time high

De AEX is vandaag fantastisch begonnen en nadert die stijging zijn all-time high. Op het moment van schrijven komt de AEX op het Damrak in Amsterdam binnen op 932,89 punten en staat er een stijging van 0,90% op de borden.

AEX presteert fantastisch

Waar Bitcoin moeite heeft om zijn positieve momentum een vervolg te geven, doet de AEX het fantastisch op dit moment.

Bitcoin begon de nieuwe maand sterk met een stijging naar bijna 64.000 dollar, maar is daarna stilgevallen. Sterker nog, Bitcoin viel daarna weer stevig terug. Op het moment van schrijven komt de Bitcoin koers binnen op iets meer dan 60.000 dollar.

Terwijl de markt angstig is over het verloop van de Bitcoin koers, blijft men op de beurs goede scores neerzetten. De AEX presteert geweldig, maar ook in Amerika doen de grote beursindices het goed.

Zo sloot de Nasdaq gisteren boven de 20.000 punten voor een absoluut koersrecord. Waar gaat deze run eindigen voor aandelen?

Geweldig jaar voor aandelen

We hebben met 2024 weer eens een jaar te pakken waarin onze AEX meedoet met de grootste beursindices ter wereld. De Nasdaq is op dit moment de lijstaanvoerder met een stijging van 20,96% maar ook de 19,08% van de AEX mag er wezen.

Terwijl de aandelenkoersen blijven stijgen, doet Bitcoin het sinds de all-time high van maart 2024 wat minder.

We moeten echter niet vergeten dat Bitcoin over het gehele jaar 2024 gemeten nog altijd een stuk beter presteert dan de grote beursindices.

Na de halving kwam Bitcoin nog verder in de problemen, waarschijnlijk door miners die onder druk hun voorraden moeten verkopen. Ondanks dat is Bitcoin in 2024 nog steeds een veel betere investering geweest dan de Nasdaq, S&P 500 en de AEX.

Beurs nieuws

AEX koers gedaald, ondanks bullish inflatierapport uit Amerika
MicroStrategy kondigt aandelensplitsing van 10 tegen 1 aan
AEX koers opent met stijging en nadert zijn all-time high
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen