Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Afterpay wil crypto ‘verkennen’ zodra er meer regelgeving is

De Australische ‘koop nu en betaal later’ gigant Afterpay, heeft gezegd dat het waarschijnlijk cryptocurrency-diensten zal aanbieden zodra de regelgeving verduidelijkt.


Afterpay toont interesse in crypto

Momenteel is er een Senaat-onderzoek bezig in Australië naar de mogelijkheden van crypto diensten. Hierin wordt gesteld dat winkeliers de betalingskosten kunnen verlagen door gebruik te maken van cryptocurrencies.

Damian Kassabgi, vice-president voor openbaar beleid en communicatie van Afterpay, zei dat dit idee om valuta over te kunnen maken zonder doorvoor gebruik te hoeven maken van de traditionele wegen, veel efficiëntie zou kunnen opleveren.

Senator Andrew Bragg vroeg of Afterpay plannen had om in de toekomst crypto diensten aan te bieden. Lee Hatton, de executive vice president bij Afterpay beantwoordde deze vraag. Hij zei dat zodra regelgeving omtrent crypto’s duidelijk is, het bedrijf waarschijnlijk zou voldoen aan de vraag naar crypto van zijn klanten:

“Zodra we het regelgevingskader op dit gebied begrijpen, kunnen we zien wat onze klanten willen. En het lijkt ons dat ze op deze manier willen meedoen.” “We zullen absoluut zien dat een deel van onze klanten Bitcoin gaat gebruiken en we gaan absoluut op zoek zijn naar een manier om hen daarbij te ondersteunen”, voegde ze eraan toe.


Wat brengt de toekomst?

Voor nu blijft de regelgeving omtrent crypto in Australië onduidelijk. Dit omdat de overheid nog geen gedetailleerd kader heeft ingevoerd. Bragg drong er in mei bij de regering op aan om “problemen voor te blijven” door regelgeving in te voeren om consumenten te beschermen en innovatie te bevorderen.

De discussie ging ook over stablecoins, waarbij Kassabgi de nadruk legde op het belang van het gebruik van een de door Australische dollar ondersteunde stablecoin voor betalingen tussen consumenten en verkopers.

“Het is niet moeilijk om je een wereld voor te stellen waarin een particulier uitgegeven stablecoin gekoppeld is aan de Australische dollar, een die van consument naar consument of consument naar handelaar gaat met heel weinig wrijving waar de traditionele wegen niet worden gebruikt, waar interbancaire vergoedingen bijna niet bestaan, en waar geen commerciële bank als tussenpersoon is”, zei hij.

“Deze toekomstvisie heeft veel voordelen. Er is echter werk aan de winkel om een ​​veilige en efficiënte regelgeving te creëren”, voegde hij eraan toe.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten