Tech

AI-bedrijf Elon Musk zoekt $4 miljard aan kapitaal om ChatGPT te verslaan

Tech-ondernemer Elon Musk, bekend van onder andere Tesla, SpaceX, Twitter (nu X) en nog veel meer interessante bedrijven, is op zoek naar een investering van 4 miljard dollar in zijn nieuwe AI-bedrijf xAI.

Met dat bedrijf ontwikkelde hij Grok, een AI-chatbot die moet concurreren met het ChatGPT van OpenAI, een bedrijf waar hij in de begindagen overigens ook bij betrokken was.

Investeren in Musk is niet voor iedereen

Overigens is de investeringsronde niet geopend voor iedereen. Een select groepje mensen krijgt van Elon Musk de kans om in zijn nieuwe onderneming te stappen via zogenaamde Special Purpose Vehicles (SPVs), zo blijkt uit een door Cointelegraph onderschepte email aan potentiële investeerders.

SPV-structuren maken het voor verschillende durfkapitaal-bedrijven en individuen mogelijk om samen te investeren via één entiteit.

Op die investeringen betalen ze echter wel een fee van 5 procent, een managementfee en een bepaalde rente. Het is dus niet goedkoop om dit soort buitenkansjes te benutten.

In totaal zou Musk 3 tot 4 miljard dollar willen ophalen tegen een waardering van 18 miljard dollar. Het doel is om de fondsen de komende 2 tot 3 weken op te halen en mensen die als eerste toehappen krijgen het recht op de aandelen.

Het grote doel van xAI

Het xAI van Musk werd in maart 2023 opgericht in de Verenigde Staten. Allereerst om de dominantie van OpenAI binnen deze industrie aan te pakken, maar ook om de grote missie van het bedrijf te volbrengen.

Die missie is namelijk: “het begrijpen van de daadwerkelijke aard van het universum.”

In november lanceerde xAI met Grok zijn eerste product in de vorm van een concurrent van AI-chatbot ChatGPT. Sommige mensen beginnen zich echter zorgen te maken over de mogelijke bubbel die zich vormt binnen de AI-industrie.

“GROK IS MILJARDEN WAARD?!”, zo schrijft Mario Nawfal in het bovenstaande bericht op Twitter. Hij spreekt van een “indrukwekkende” waardering voor het bedrijf. Ergens is dat logisch, omdat ze pas in 2023 begonnen zijn.

Zo makkelijk is het dus blijkbaar voor Elon Musk om miljarden dollars te verzamelen. De grote vraag voor de crypto-industrie is natuurlijk of Musk nog iets van plan is met Dogecoin met zijn nieuwe AI-bedrijf.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Dogecoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Dogecoin nieuws

Staat X op het punt om Dogecoin te integreren?
Waarom stijgt de Dogecoin koers vandaag?
Dogecoin koers van $0,25 in mei?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?