Cryptocurrency

Cryptocurrency

Akon wil tweede crypto-stad bouwen in Uganda

De Senegalese/Amerikaanse rapper en tevens zakenman, Akon, is van plan om een nieuwe cryptostad te bouwen. Dit wordt hiermee zijn tweede cryptostad, dit keer naar verluidt in het Oost-Afrikaanse Oeganda.


Beide steden maken gebruik van blockchain Stellar

Naar verluidt heeft de overheid van Oeganda aan Akon al een stuk land toegewezen waar gebouwd mag gaan worden. Akon City, zoals verwacht wordt dat de stad zal gaan heten, zal ongeveer een vierkante mijl aan oppervlakte hebben.

Naast deze stad, bouwt Akon ook nog een cryptostad met meer oppervlakte in Senegal. In dit project is inmiddels al $6 miljard geïnvesteerd, wat mogelijk nog meer wordt in de nabije toekomst. In Senegal heeft de cryptostad circa 3.1 vierkante mijl aan oppervlakte. De steden, zowel in Senegal en in Oeganda, zullen gebruik gaan maken van de blockchain van Stellar (XLM). Ook zal er een eigen cryptocurrency gebruikt worden: de Akoin (AKN).

In een video, dat gedeeld werd op het sociale medium Twitter, gaf Akon antwoord op een aantal vragen omtrent het nieuwe project.


De Akoin betaalpas

Het is op dit moment nog niet bekend wat de geschatte kosten zijn van het project. Verwacht wordt echter dat er meerdere miljarden dollars met het project geboeid zijn. Volgens Akon biedt een dergelijke cryptostad echter vele voordelen om onder andere meer investeringen naar het land te trekken. Ook wordt verwacht dat er op deze manier meer werkgelegenheid zal zorgen in Oeganda, wat het een win-win situatie maakt.

Onlangs lanceerde het team achter Akoin een ‘AKN-betaalpas’. Hiermee kunnen houders van Akoin de cryptocurrency uitgeven bij inmiddels 40 miljoen online verkopers, verdeeld over de hele wereld. De pas heeft hiermee direct een grote use-case gekregen. De AKN zal naar verluidt worden gebruikt voor het betalen van de salarissen van iedereen die werkt in één van de door Akon gebouwde cryptosteden.

De eerste stappen voor een nieuwe cryptostad zijn heirmee gezet. Verwacht wordt, dat zonder teveel vertragingen, de nieuwe cryptostad in Oeganda rond het jaar 2036 gebouwd zal zijn.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten