Voyager Logo Smartphone
Exchange

Alameda betaalt Voyager $200 miljoen terug in Bitcoin en Ethereum

Voyager Digital zal zijn uitstaande crypto lening van ongeveer $200 miljoen bij Alameda Research terugkrijgen.

Alameda moet lening terugbetalen

Alameda en Voyager kwamen tot een overeenkomst nadat een faillissementsrechtbank in New York het verzoek van Voyager had ingewilligd om de lening terug te betalen.

Alameda, een crypto handelsbedrijf waarvan Sam Bankman-Fried de medeoprichter van is, is Voyager ongeveer 200 miljoen dollar verschuldigd. De lening is gestart in september 2021 en bestond grotendeels uit Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en de stablecoin USDC.

Volgens de aanvraag zal Alameda Voyager tegen 30 september van dit jaar ongeveer 6.500 Bitcoin en ongeveer 51.000 Ethereum teruggeven. Uit de gerechtelijke documenten bleek ook dat Voyager het aan de lening gekoppelde onderpand zal teruggeven, inclusief 4,65 miljoen FTT en 63,75 miljoen SRM-tokens.

Bovendien zei Alameda in juli dat het blij was om de Voyager-lening terug te geven. Daarnaast zei het zijn onderpand terug te krijgen op voorwaarden die bij Voyager passen.

Faillissement van Voyager Digital

Voyager vroeg begin juli van dit jaar het faillissement van Chapter 11 aan, met uitstaande schulden van maar liefst $10 miljard. FTX kondigde later die maand plannen aan om Voyager over te nemen, maar de in New York gevestigde crypto-makelaar verwierp het aanbod.

Eerder deze maand begon Voyager met het veilen van zijn assets. Hierbij ging het gerucht dat FTX een van de koplopers was om het bedrijf over te nemen.

Bankman-Fried verscheen afgelopen vrijdag op CNBC’s Squawk Box. Hier gaf hij aan dat FTX nog steeds minstens $1 miljard heeft om te gebruiken voor verdere acquisities en reddingsoperaties.

Exchange nieuws

Mede-oprichter van QuadrigaCX wordt geconfronteerd met kritisch onderzoek naar contant geld en goudbezit
Cryptomarkt onder druk na besluit voortzetting rechtszaak Coinbase
FTX in strijd tegen waardering ‘Sam Coins’ in faillissementszaak
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?