Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Breaking: Voyager Digital is failliet na instorting van 3AC

Crypto-geldschieter Voyager Digital Holdings heeft woensdag zijnn faillissement aangevraagd. De blootstelling aan hedgefonds Three Arrows Capital zorgde voor te grote financiële problemen.

Na 3AC nu ook Voyager Digital failliet

Volgens de rechtbank heeft het bedrijf een Chapter 11-faillissement aangevraagd in het zuidelijke district van New York. De geschatte activa van het bedrijf bedragen meer dan $1 miljard en het heeft meer dan 100.000 schuldeisers. Het bericht komt kort nadat het bedrijf opnames op zijn platform opschortte.

Voyager had een enorme blootstelling aan Three Arrows Capital (3AC), dat ook in onderhandeling is over een faillissement. Three Arrows was onlangs in gebreke gebleven bij een lening van $660 miljoen van Voyager, wat waarschijnlijk ook achter de recente aanvraag ligt.

Faillissement gaat voor problemen zorgen

De prijzen van Bitcoin en Ethereum daalden als reactie op de faillissementsaanvraag van Voyager, waarbij BTC terugviel tot onder de $20.000. De indiening betekent waarschijnlijk meer druk op de cryptomarkten. Een groot deel van de activa van Voyager zal namelijk worden geliquideerd om zijn debiteuren terug te betalen.

Momenteel lijkt het erop dat Alameda Research de grootste schuldeiser van Voyager is, nadat de handelsdesk een kredietlimiet van $500 miljoen aan de cryptogeldschieter had gegeven.

Het faillissement zet mogelijk ook de financiën van Alameda onder druk, wat op zijn beurt een rimpeleffect kan hebben op de cryptomarkten. Alameda is opgericht door FTX-CEO Sam Bankman-Fried. FTX heeft ook geprobeerd andere cryptobedrijven in penibele situaties te redden, waaronder BlockFi.

Meer en meer slachtoffers

Voyager is slechts het laatste slachtoffer van de crypto-bearmarkt. In juni schortte geldschieter Celsius als eerste de opnames op. Dit werd gevolgd door Three Arrows Capital en verschillende andere exchanges die een ernstig gebrek aan geld aangaven.

Deze cascade van insolventies komt omdat cryptomarkten dit jaar een waardedaling van meer dan 60% hebben geregistreerd. Dit stelde verschillende spelers met een overmatige hefboomwerking bloot aan margestortingen, die ze niet konden waarmaken vanwege dalende cryptoprijzen.

Voyager, Three Arrows en BlockFi hebben veel kritiek gekregen over het faciliteren van leningen met een hoog risico, met uitzicht op weinig herstel in de bearmarkt.

Bitcoin nieuws

Dit is waarom de Bitcoin en Ethereum koers crashen Dit is waarom de Bitcoin en Ethereum koers crashen
Bitcoin ziet er heel bearish uit onder de 22.500 dollar Bitcoin ziet er heel bearish uit onder de 22.500 dollar
Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto
Meer nieuws

Meest gelezen

Proof-of-Work fork van Ethereum stort enkele weken voor de Merge met 62% omlaag Proof-of-Work fork van Ethereum stort enkele weken voor de Merge met 62% omlaag
Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes
Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten