US Dollar ($)
Blockchain

Voyager krijgt lening van $500 miljoen van Alameda om storm rondom 3AC te overleven

Het handelsplatform Voyager Digital heeft een lening van Alameda Research ontvangen om overeind te blijven in de door Three Arrows Capital (3AC) veroorzaakte storm. Het gaat om een lening van 15.000 Bitcoin en 200 miljoen dollar in cash, waarmee Voyager Digital overeind moet blijven. Het in liquiditeitsproblemen verkerende 3AC heeft namelijk 15.250 Bitcoin en 350 miljoen dollar aan USDC van Voyager Digital.

Het einde van 3AC?

Aankomende vrijdag moet 3AC van dat totaal 25 miljoen dollar terugbetalen aan Voyager Digital. Maandag moet de totale lening terugzijn bij Voyager Digital. Als het 3AC niet lukt om daaraan te voldoen, dan wordt dat technisch als een faillissement gezien. De kans lijkt met de dag kleiner te worden dat Voyager Digital hun geld van 3AC ooit nog terugziet. Om Voyager Digital te ondersteunen heeft het Alameda van Sam Bankman-Fried nu dus een lening van 500 miljoen dollar uitgegeven.

Als het 3AC niet lukt om de komende dagen de lening terug te betalen, dan is Voyager Digital van plan om juridische stappen te zetten. Het team van advocaten van Voyager Digitial is momenteel bezig om het best mogelijk stappenplan uit te werken. Daarbij heeft Voyager wel aangegeven momenteel geen idee te hebben hoeveel ze van 3AC kunnen terugkrijgen. Wat meteen duidelijk maakt hoe dramatisch de situatie bij 3AC op dit moment is.

Alameda staat klaar om de markt te redden

Een paar dagen geleden maakte het Alameda van Sam Bankman-Fried bekend er alles aan te willen doen om de markt overeind te houden. In een interview sprak Bankman-Fried uit dat hij er samen met zijn bedrijven alles aan wil doen om het ecosysteem weer tot bloei te brengen. Dat betekent op dit moment dus het uitdelen van leningen om grote spelers binnen de industrie op de been te houden.

Afgelopen week riep Danny Yuan van 8 Blocks Capital grote partijen op om de fondsen van 3AC te bevriezen. Dat kan in theorie helpen om via de rechter fondsen terug te halen. Als de fondsen van 3AC nog in beweging gebracht kunnen worden is de kans groot dat alles geliquideerd wordt en er weinig overblijft voor de schuldeisers in kwestie. Een hoop ellende dus, waar we zeker weten het laatste nog niet van hebben gehoord.

Blockchain nieuws

Bitcoin-miningbedrijf CleanSpark ziet aandelen kelderen na wijziging verkoopovereenkomst
Bakkt rapporteert sterke jaarresultaten en ambitieuze 2024-plannen
Square Enix Investeert in Crypto-Game Launcher HyperPlay
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?