Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Sam Bankman-Fried staat klaar om crypto partijen met liquiditeitsproblemen te steunen

Sam Bankman-Fried en zijn Alameda Research staan met kapitaal klaar om partijen die in grote liquiditeitsnood komen te steunen.

Verschillende grote crypto bedrijven zitten vanwege de kwakkelende koersen in grote problemen. Onder hen bevinden zich ook grote partijen als Celsius en Three Arrows Capital (3AC). Deze twee partijen zijn zo groot, dat een eventueel faillissement van één of beiden verschillende andere partijen met zich mee kan trekken.

Sam Bankman-Fried voelt verantwoordelijkheid

Tijdens een interview met NPR op 19 juni verklaarde Sam Bankman-Fried dat, gegeven de statuur van zijn bedrijven Alameda en FTX, hij gelooft een verantwoordelijkheid te dragen om in te stappen als dat nodig is om een groot drama te voorkomen. “Zelfs als wij niet degenen zijn die het hebben veroorzaakt of er niet in verwikkeld zijn. Ik denk dat die aanpak het meest gezond is voor het ecosysteem en ik wil doen wat ik kan om het te helpen”, aldus Sam Bankman-Fried.

De leider van Aladema en FTX geeft aan dat zijn bedrijven deze verantwoordelijkheid in het verleden al vaker opgepakt hebben. Als voorbeeld noemt hij het Japanse Liquid, dat Bankman-Fried in het afgelopen jaar met 120 miljoen dollar aan kapitaal heeft gered. Kort daarna kondigde FTX de plannen aan om Liquid over te nemen in een deal die in maart 2022 werd afgerond.

Vermeende rol van Alameda in problemen Celsius

De verhalen en geruchten over Sam Bankman-Fried zijn niet louter positief. Afgelopen maand kwam er namelijk een gerucht naar buiten dat Aladema een rol speelde in de liquiditeitsproblemen van Celsius. Analisten als PlanC suggereerden dat Alameda 50.000 Staked Ethereum verkocht om de koppeling met Ethereum te slopen en daarmee de grote Staked Ethereum positie van Celsius in de problemen te brengen.

Sam Bankman-Fried noemt de geruchten echter onzin. “Lol, dit is zeker weten niet waar. We willen partijen binnen het ecosysteem juist helpen en hebben er geen baat bij om ze verder naar beneden te drukken. Dat brengt het ecosysteem alleen maar schade toe”, aldus de succesvolle ondernemer.

Blockchain nieuws

Enquête Mastercard: Merendeel Latijns-Amerikaanse consumenten heeft crypto-ervaring Enquête Mastercard: Merendeel Latijns-Amerikaanse consumenten heeft crypto-ervaring
Hublot accepteert nu Bitcoin en andere crypto betalingen Hublot accepteert nu Bitcoin en andere crypto betalingen
Voyager krijgt lening van $500 miljoen van Alameda om storm rondom 3AC te overleven Voyager krijgt lening van $500 miljoen van Alameda om storm rondom 3AC te overleven
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten