Crypto Regulation
Regulatie

Alaska heeft virtuele valuta toegevoegd aan regelgeving

Op 1 januari 2023 wordt de term ‘virtuele valuta’ opgenomen in de regels voor geldtransmissie in Alaska.

Aanpassing van regels

De Amerikaanse staat heeft hiervoor de regels voor geldtransmissie in de staat aangepast, zodat de definitie virtuele valuta opgenomen kon worden. Volgens de wijziging van de lokale administratieve code, aangenomen door de Division of Banking and Securities (DBS), is virtuele valuta het volgende:

Een digitale weergave van waarde die wordt gebruikt als ruilmiddel, rekeneenheid of waardeopslag; en is geen geld, al dan niet in geld uitgedrukt.

Een voor de hand liggende impact van deze wijziging is dat iedereen die zich in Alaska bezighoudt met geldtransmissie-activiteiten waarbij virtuele valuta betrokken zijn hiervoor een licentie moeten hebben.

Naar verluidt zal de term ‘virtuele valuta’ ook worden opgenomen in de lijst van toegestane investeringen en de definitie van monetaire waarde. Echter blijven affiniteits- en beloningsprogramma’s, evenals digitale tokens voor online gaming, nog steeds buiten de categorie van virtuele valuta.

Belastingvoordeel in Alaska

Het is benoemingswaardig dat ieder platform die met crypto te maken heeft in Alaska vóór de wijziging de nieuwe licentie moeten halen. Dit komt omdat het vorige type van hun Limited Licensing Agreement (LLA) expliciet het begrip digitale valuta uitsloot. Daarom zijn deze LLA’s vanaf 1 januari verouderd.

Alaska blijft nog steeds 1 van de 9 Amerikaanse staten die beleggers 0% belastingvoordeel aanbieden. De anderen zijn Florida, Nevada, New Hampshire, South Dakota, Tennessee, Texas, Washington en Wyoming. Ondanks dit staat het volgens recent onderzoek van Invezz in ‘slechts’ 36 van de 50 staten in Amerika in termen van crypto-adoptie.

Regulatie nieuws

Coinbase juridisch hoofd verdedigt Tornado Cash in Amerikaanse rechtszaak
Snowden waarschuwt: NSA kan het internet volledig overnemen!
Crypto zal cruciale rol spelen in de Amerikaanse verkiezingen
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?