Regulatie Nieuws

Albanië heeft licentieregeling voor crypto-exchanges goedgekeurd

De financiële toezichthouder van Albanië heeft een nieuw licentieregime goedgekeurd dat gericht is op cryptocurrency exchanges.

Wet verwijst op de gedistribueerde grootboektechnologie

De nieuwe wet verwijst op zijn beurt naar exchanges die gebruik maken van de gedistribueerde grootboektechnologie. Dit zijn exchanges die de blockchain in combinatie met digitale tokens, digitale activa en die waarbij zowel digitale activa als fiat-valuta worden gebruikt.

Volgens het licentieregime passen DLT-exchanges onder één van de 3 categorieën; degenen die alleen digitale activa en digitale tokens gebruiken, degenen die fiat en virtuele valuta gebruiken, en degenen die digitale effecten verhandelen.

De licenties zullen uitgegeven worden op basis van het indienen van gedetailleerde documentatie, inclusief bedrijfsorganisatie, bedrijfsplannen, bron van kapitaal en reputatie. Zodra de aanvraag is ingediend, geven de autoriteiten het dossier door aan een speciaal opgerichte commissie om deze te beoordelen en te evalueren in overeenstemming met de wet.

Beschermen van investeerders en publiek

Alle beslissingen omtrent de aanvragen zullen gebaseerd zijn op het beschermen van investeerders en het publiek. Hiernaast is het gebaseerd op het bevorderen van stabiliteit en transparantie van financiële markten, het zorgen voor naleving van de wet, adequate beveiligingssystemen en bescherming tegen cyberaanvallen. De beheerder van het bedrijf, de raad van bestuur, de raad van commissarissen en andere belangrijke belanghebbenden zullen ook worden beoordeeld volgens de verordening.

Om aan een licentie te komen moeten bedrijven hiernaast beschikken over voldoende kapitaal. Alhoewel de eerste versie van de wet op 1 september 2020 ingegaan is, zijn nog niet alle benodigde statuten geïmplementeerd. Er wordt hierdoor nog niet gehandhaafd op de wet. Verwacht wordt echter dat dit op korte termijn zal gebeuren.

Regulatie nieuws

Verschillende Amerikaanse staten openen onderzoek naar crypto-leenplatform Genesis
Oezbekistan geeft eerste 2 cryptolicenties uit aan lokale cryptopartijen
Belgische toezichthouder: Bitcoin en Ethereum zijn geen effecten
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Cathie Wood: Bitcoin gaat prijs van 1 miljoen dollar bereiken

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten