Stablecoin

Algemene raadsman Libra-project vervangen door ex Homeland Security-chef

Het Libra-project van Facebook wordt nog steeds doorontwikkeld. Zo ook het team achter het project. Er is nu dan ook aangekondigd dat de voomalig algemeen adviseur van het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid, Stevan E. Bunnell, de functie ‘Chief Legal Officer’ bij Libra op zich heeft genomen.


Slechts enkele maanden

Zijn voorganger, Robert Werner, heeft de functie slechts 3 maanden vervuld. Tevens is hij al van de Libra-website verwijderd, terwijl hij daar eerder altijd stond als lid van het directieteam. Er gaan dan ook speculaties rond om zijn vertrekreden. Deze speculaties zijn echter nooit bevestigd. Het team is zeer verheugd om de heer Bunnell aan het team toe te mogen voegen, zo melden zij dit op Twitter.


Meer standaard digitale betaaldienst

Bunnell heeft zelf ongeveer 17 jaar gewerkt bij het Amerikaanse ministerie van Justitie, totdat hij op een dag verhuisde naar de particuliere sector. In deze sector heeft hij de functie managing partner op zich genomen bij het bedrijf O’Melveny & Myers (LLP). Later verhuisde hij naar de functie ‘Chief Legal Officer’ bij Homeland Security. Hierdoor heeft hij tevens ervaring in infrastructuurbescherming, nationale- en cyberveiligheid en immigratie.

Met de aanstelling van Bunnell probeert Libra om te voldoen aan eisen die opgesteld zijn door de toezichthouders. Het project heeft over de afgelopen circa 12 maanden namelijk enorm veel tegenslag gezien en de toezichthouders lijken het er nog niet met elkaar over eens te zijn over het project. Deze toezichthouders wil Libra graag overtuigen van het project. Mede door deze opgelopen vertragingen heeft Libra haar lancering van een wereldwijde stablecoin al uitgesteld en zijn de plannen hiervoor teruggeschroefd. Momenteel concentreert het bedrijf zich op het verkrijgen van een Zwitserse betalingslicentie, wat als gevolg zou hebben dat Libra meer zal gaan lijken op een standaard digitale betaaldienst, zoals bijvoorbeeld iDEAL.


Grote bedrijven verlaten project

Door onder andere de tegenslagen die het bedrijf heeft moeten meemaken, hebben meerdere grote partijen het project al verlaten. Dit zijn onder andere de volgende bedrijven: Visa, Mastercard, eBay en PayPal. Wil jij meer weten over dit onderwerp? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.

Libra heeft niet bekend gemaakt waarom de functie van Robert Werner na slechts 3 maanden al opnieuw moet worden gevuld. De aanwerving van Stevan E. Bunnell zou echter kunnen suggereren dat het bedrijf zich op dit moment aan het klaarmaken is om de strijd aan te gaan met de toezichthouders. Het bedrijf zou graag een versie van zijn visie van de grond willen krijgen, waar dit uiteraard aan bij kan dragen. Het is op dit moment nog niet bekend wat de volgende stappen van het project zal gaan zijn.

In mei van dit jaar wist het bedrijf nog 3 nieuwe leden toe te voegen aan haar associatie. Hierdoor wordt de diversiteit van de associatie wederom verhoogd, wat een goed teken kan zijn. Wil jij meer weten over dit onderwerp? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.