Altcoin

Algorand prijs stijgt na onverwachte listing op Coinbase

De Algorand prijs is vandaag enorm gestegen nadat er naar buiten kwam dat de munt plotseling gelist was op de crypto exchange Coinbase.

De verrassende vermelding op Coinbase liet de Algorand (ALGO) prijs stijgen met bijna 30 procent in minder dan 24 uur tijd. De prijsstijging liet de marktkapitalisatie van de munt stijgen naar een nieuw record van $274 miljoen.

Op 16 juli kondigde Coinbase abrupt aan dat de handel in ALGO was gelanceerd op Coinbase.com en de apps van de exchange. Het handelsvolume voor Algorand steeg sindsdien bijna vier keer als reactie op de notering, wat de op twee na sterkste handelsdag in de geschiedenis van ALGO is.


De enorme ALGO prijsstijging

De Algorand prijs ligt op het moment van schrijven voor de tweede keer in zijn geschiedenis boven de $0,35. Dit betekent dat de prijs meer dan verdrievoudigd is sinds de crash op Black Thursday in maart. Dat ALGO een recordkapitalisatie bereikt ligt niet geheel aan de prijsstijging. Dit kan namelijk ook gedeeltelijk worden toegeschreven aan de toename van het circulerende aanbod.

ALGO prijs & kapitalisatie – Bron: CoinMarketCap

De plotselinge vermelding op Coinbase heeft de cryptowereld verrast. Dit omdat Algorand helemaal niet voorkwam in de 18 crypto tokens die door Coinbase werden overwogen voor een listing. De afwezigheid van Algorand op de lijst kan te wijten zijn aan het feit dat het afgelopen augustus al op het Coinbase Pro-platform stond.


Geen tweet over de listing

Ondanks het publiceren van een blogpost waarin de toevoeging wordt aangekondigd, heeft Coinbase de ondersteuning nog niet bekendgemaakt op Twitter. De Twitter-stilte kan waarschijnlijk worden toegeschreven aan de recente hack waarbij de exchange werden overgenomen in een enorme Twitter hack.